'Farazi Dava Yarışması Arjantin’e örnek olacak'

3. Ulusal Farazi Dava Yarışması'na katılan Arjantinli siyasetçi ve akademisyenler, organizasyonun geleceğin hukukçularını yetiştirmek adına önemli bir olduğunu söyledi. Arjantin Cordoba Eyaleti Ekonomi Bakanı Herman Pedro Oliverio, "Organizasyonu...

Google Haberlere Abone ol
'Farazi Dava Yarışması Arjantin’e örnek olacak'

3. Ulusal Farazi Dava Yarışması'na katılan Arjantinli siyasetçi ve akademisyenler, organizasyonun geleceğin hukukçularını yetiştirmek adına önemli bir olduğunu söyledi. Arjantin Cordoba Eyaleti Ekonomi Bakanı Herman Pedro Oliverio, "Organizasyonu kendi ülkemde de yapmak isterim. Bu bizim eğitim alanımızda uygulamaya yönelik güzel bir adımımız olacak. Yarışmayı gerçekleştiren Fatihli gençlerle ülkeme döndüğümde fikir alışverişi yapacağım." dedi.

Fatih Üniversitesi ve Tanık Hukuk Topluluğu işbirliğiyle bu yıl 3.’sü düzenlenen Ulusal Farazi Dava Yarışması çekişmeli bir mücadelenin ardından sona erdi. 2 farklı dalda yapılan yarışmada özel hukuk alanında Marmara, ceza hukuku alanında ise İzmir Üniversitesi birinci oldu. Özel hukuk alanında ise ‘En İyi Konuşmacı’ ödülünü Kadir Has Üniversitesi'nden Dinçer Fidan alırken ceza hukuku alanında ‘En İyi Konuşmacı’ ödülünü İzmir Üniversitesi'nden Merve Yolaçan kazandı. Yarışmaya Arjantin Cordoba Eyalet Meclis Başkanı Carlos Tomas Alesandri, Arjantin Ekonomi Bakanı Herman Pedro Oliverio, Katolik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Flores Majul, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Arjantin Türkiye Ticaret Odası Bölge Sorumlusu Ruben Ovelar ve Yargıtay üyelerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Ödül töreninde konuşma yapan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, uluslararası alanda örnek teşkil eden bir programa imza attıkları için katılımcıları ve akademisyenleri tebrik etti. Tekalan, "Her alanda iyi olmak için çaba harcamak gerekir. Ama günümüzde iyi bir hukukçu, doğruyu söyleyen cesur insanlar bulmak çok önemli. Toplumsal huzur adaleti ve hakkı bilen ve uygulayan kişilerce sağlanabilir. Öğrencilik döneminde mesleğe aşkla bağlanan siz gençlerden beklentimiz çok yüksek." diye konuştu. Arjantin Türkiye Ticaret Odası Bölge Sorumlusu Ruben Ovelar da "Türkiye-Arjantin eğitim ortaklığını güçlendirmek için buraya geldik. Latin Amerika’nın en köklü üniversiteleri Arjantin’de bulunuyor. Bugün burada olmamız bir projenin başlangıcıdır. Ülkeler arasındaki gerçek dostluklar eğitimle sağlanır. Biz bu dostluğu pekiştirmek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Ulusal Farazi Dava Yarışması’nda bir konuşma yapan Arjantin Cordoba Eyaleti Ekonomi Bakanı Herman Pedro Oliverio, Yarışmanın kendilerine ilham verdiğini belirterek, "Organizasyonu kendi ülkemde de yapmak isterim. Bu bizim eğitim alanımızda uygulamaya yönelik güzel bir adımımız olacak. Daha önce böyle bir uygulama görmemiştim. Burada pratik ile teorinin bir arada kullanılmasını görmüş oldum. Eğitim sistemlerinin en önemli sorunu bu şekilde çözülebilir fikri uyandı bende. Yarışmayı gerçekleştiren Fatihli gençlerle ülkeme döndüğümde fikir alışverişi yapacağım." dedi.

Ulusal Farazi Dava Yarışması kapsamında hukuk öğrencileri, hazırlanan kurgusal olay çerçevesinde; davacı, davalı, savcılık ve savunma makamı olarak mahkeme konseptinde taraflarını savundu. Jürilerin Yargıtay üyeleri, akademisyen, avukat ve savcılardan oluştuğu yarışmanın yarı final ve final müsabakaları 2 gün boyunca Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde gerçekleşti. Yarışmada kazananlar ödüllerini Arjantinli heyetin elinden aldı. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar