FAO ile ‘Ormancılık Ortaklık Program Anlaşması' imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano Da Silva ile ‘Ormancılık Ortaklık Program Anlaşması'nı imzaladı. Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada, FAO ile münasebetlerini...

Google Haberlere Abone ol
FAO ile ‘Ormancılık Ortaklık Program Anlaşması' imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano Da Silva ile ‘Ormancılık Ortaklık Program Anlaşması'nı imzaladı.

Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada, FAO ile münasebetlerini daha da geliştirmek istediklerini belirterek, özellikle ormancılık sahasında ilgili ülkelerin sayısını daha da artırmayı istediklerini ifade etti. Eroğlu, FAO ile Kuzey Afrika’dan başlayıp Yemen'e kadar Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar'da, Kafkaslar'da faaliyetleri genişleterek, oralarda ormancılık, erozyon kontrolü, çölleşmenin önlenmesi konularında ciddi çalışmalar yapacaklarını belirtti.

FAO’YA 10 MİLYON DOLAR KATKI

İmzaladıkları anlaşma ile FAO ve Bakanlık arasında ormancılık konularında müstakil bir işbirliği ve ortaklık oluşturacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle dedi: "Anlaşma kapsamında bakanlığımız tarafından FAO’ya ilk 5 yıllık dönemde toplam 10 milyon dolar katkıda bulunacaktır. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye ve Türkmenistan gibi FAO Orta Asya Alt-bölge Ofisi’nin kapsadığı ülkelerde ve ortak çıkarların bulunduğu Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde ormancılık alanındaki projelerin hayata geçirilmesi mümkün olacak. Bu anlaşma ile Türkiye’nin Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile ormancılık alanındaki işbirliği yeni bir ivme kazanacak ve Türkiye, ormancılık alanındaki çalışmalarını ve deneyimlerini dost ve kardeş komşu ülkelere aktarma fırsatı yakalayacaktır. Anlaşma ile ayrıca, FAO’nun, 2006 yılından bu yana Ankara’da faaliyet gösteren ve tarım ve ormancılık sektöründe Türkiye ve Orta Asya ülkelerine hizmet sunan Alt Bölge Ofisi (FAOSEC) güçlendirilerek daha etkin hale getirilecektir.’’ şeklinde konuştu. Anlaşmanın ardından, Veysel Eroğlu, Jose Graziano Da Silva’ya porselen işlemeli bir tabak hediye ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Yorumlar