Fantastica yarışmasında birinci olanlar ödüllerini Rusya'da aldı

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 'Fantastica 2014' yarışmasında, 6 kategoride birinci olarak Rusya seyahati kazanan Mersinli yarışmacılar, Udomlya kentinde düzenlenen törende ödüllerini aldı. Fantastica...

Google Haberlere Abone ol
Fantastica yarışmasında birinci olanlar ödüllerini Rusya'da aldı

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 'Fantastica 2014' yarışmasında, 6 kategoride birinci olarak Rusya seyahati kazanan Mersinli yarışmacılar, Udomlya kentinde düzenlenen törende ödüllerini aldı. Fantastica birincileri, törenin ardından Kalininskaya Nükleer Güç Santrali'ni ziyaret ederek, santralin işleyişi hakkında da bilgi sahibi oldu.

    Akkuyu NGS'den yapılan açıklamada, Udomlya kentinde bulunan Kalininskaya NGS'de düzenlenen ödül töreninde, 'Gelecek için enerjimiz var' başlığı ile düzenlenen yarışmada 'heykel' kategorisinde birinci olan Ali Bünyamin Eyce, 'maket' kategorisinde birinci olan Halil Şimşek, 'el işi' kategorisinde birinci olan Mehmet Can Gümüş, 'aplike' kategorisinde birinci olan Ayşe Sipahioğlu, 'resim' kategorisinde birinci olan Bekir Bal ve 'grafik tasarım' kategorisinde birinci olan Mustafa Anay, ödüllerini Kalininskaya NGS Genel Müdürü Mikhail Kanysh'nin elinden aldı.

    Rus yarışmacıların da katıldığı törenin ardından Kalininskaya NGS'yi ziyaret eden Mersinli yarışmacılar, 30 yıllık santralin işleyiş prensiplerini öğrenme ve NGS çalışanlarıyla tanışma fırsatı buldu. Yarışmacılar santrallerde türbin, kontrol odası ve santral sahasını gezdi.

    Maket dalında birinci olan Halil Şimşek, Udomlya'da olduğu gibi Akkuyu'da kurulacak nükleer güç santralinin de bölgeyi geliştireceğini ve Mersin'e kazanç sağlayacağına inandığını söyledi.

    Mersinli yarışmacılar, Rusya gezisinin son gününde Moskova'yı ve Kızılmeydanı ziyaret etti. Saint Basil Katedrali önünde bol bol fotoğraf çekilen finalistler, yaşadıkları keyifli anlarla Türkiye’ye döndü.

    Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı

Fantastica 2014'e katılımın yoğun olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Özellikle çocukların ve kadınların ilgisinin önemli olduğunu ifade den Sarıcı, "İnsanlar gelişimleri hayal ederek eserlerini yansıttılar. Nükleer santralle birlikte bu hayallerin hepsi gerçek olacak. Bizim bu bölge için, Türkiye için enerjimiz var." dedi.

    Nükleer santralle birlikte, Büyükeceli'nin yanı sıra Gülnar ve Mersin'in de gelişeceğini vurgulayan Sarıcı, bu gelişmeleri, yeni yolların, hastanelerin, okulların ve tesislerin inşaatının izleyeceğini anlattı. CİHAN

Yorumlar