Fakülteler arası futbol turnuvası yarı final maçında gerginlik yaşandı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen fakülteler arası (MYO) futbol turnuvasında yarı finalde karşı karşıya gelen İletişim Fakültesi ve Pasinler Meslek Yüksekokulu maçının son dakikalarında...

Google Haberlere Abone ol
Fakülteler arası futbol turnuvası yarı final maçında gerginlik yaşandı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen fakülteler arası (MYO) futbol turnuvasında yarı finalde karşı karşıya gelen İletişim Fakültesi ve Pasinler Meslek Yüksekokulu maçının son dakikalarında gergin anlar yaşandı. Maçın ardından soyunma odasına giden hakem ile taraftarlar arasında küfürlü konuşmalar yüzünden gerginlik yaşandı. Öğrenciler hakemin üzerine yürümeye çalıştı, polis izin vermedi.

AÜ’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen fakülteler arası futbol turnuvası yarı final maçında gergin anlar yaşandı. Mühendislik Fakültesi ve Veterinerlik maçının ardından İletişim Fakültesi ve Pasinler MYO takımları sahaya çıktı. Maçın henüz ilk dakikalarında golü bulan İletişim Fakültesi öne geçti. Bir süre sonra kontrolü kaybeden İletişim Fakültesi ilk yarıyı 2-1 geride tamamladı. Maçın ikinci yarısında İletişim Fakültesi taraftarları daha çok tezahürat etmeye başladı. Zaman zaman ağır içerikli ifadeler kullanan taraftarlar maç sonuna kadar slogan atmaya devam etti.

Maçın sonlarına doğru 5-1 geriye düşen İletişim Fakültesi oyuncuları hakemle tartışmaya başladı. Tartışma sonrası hakemin bir oyuncuya kırmızı kart göstermesiyle oyuncular ve hakem arasında itişme yaşandı. İtişmenin hemen ardından maçı bitiren hakem soyunma odasına giderken de İletişim Fakültesi taraftarları ile arasındaki gerginlik devam etti. Bu sırada polis öğrencilerin soyunma odasına inmemesi için kapıları kapattı ve gerginlik birkaç dakika kadar devam etti.

PASİNLER MYO FİNAL COŞKUSUNU KUTLAYAMADI

Gerginlik yaşanırken Pasinler MYO öğrencileri ve teknik ekip stat ortasında kutlama yapmaya başladı. İletişim Fakültesi öğrencilerinin yuhalamalarına maruz kalan MYO öğrencileri, emniyet güçlerinin de devreye girmesiyle kutlamayı yarıda bıraktı ve polis gözetiminde soyunma odasına alındı.

İletişim Fakültesi öğrencilerden Necdet Çakır ve Ammar Elkhalfi maçın sonuna kadar beklemedikleri bir gerginlik yaşandığını ifade ederek şöyle konuştular: “Maçta zaten tezahüratlar vardı. Lakin maçın sonuna doğru hakem gereksiz yere kırmızı kart verdi. Oyuncularımızla hakem arasında gerginlik yaşandı.” CİHAN

Yorumlar