Fakülte öğrencileri kitap ve oyuncak kumbarası yaptı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, kırsal bölgelerde ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek...

Google Haberlere Abone ol
Fakülte öğrencileri kitap ve oyuncak kumbarası yaptı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, kırsal bölgelerde ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere Erdemir İlkokulu’na oyuncak ve kitap toplama kumbarası koydu.

EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri 'Mutluluk Paylaştıkça Çoğalsın' projesi kapsamında, Erdemir İlköğretim Okulu’na kitap ve oyuncak toplama kumbarası yerleştirdi. Kumbaranın açılışı nedeniyle bugün saat 13.30’da Erdemir İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törende, daha önceden hazırlanan kumbaranın açılışı Erdemir İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Ciğer ve EEF öğrencileri ile birlikte yapıldı.

Açılışta konuşan Erdemir İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Ciğer, öğretmen adaylarının örnek bir proje yaparak, bunu kendi okullarına koymalarından son derece mutlu olduğunu söyledi. Ciğer, konuşmasında, öğretmen adayı öğrencilerin çocuklar açısından çok değerli olan oyuncak ve kitapların toplanması için küçük bir ev kumbarası yaptıklarını belirterek, oyuncak ve kitapları bu kumbarada toplayacaklarını söyledi. Ciğer, projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğretmen adayı öğrencilere teşekkür etti.

EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Özge Birinci, ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap ve oyuncak toplamak için bu kumbarayı yaptıklarını söyledi. Kumbarada toplanan oyuncak ve kitapların, daha sonra kırsal bölgelerdeki okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacağını anlatan Birinci, “Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında oyuncak ve kitap kumbarasını gerçekleştirdik ve okulumuza temin ettik. Gazi İlkokulu ve Erdemir İlkokulu’na birer adet koyduk. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

'Mutluluk Paylaştıkça Çoğalsın' isimli projede EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Özge Birinci, Elif Didar Hacısalihoğlu, Nadya Sekin, Ömer Kürekçi, Sibel Danış, Tuğçe Akdağ, Vijdan Uğurlu ve Yeşim Baskın yer aldı. Yapılan konuşma ve açılışın ardından ilkokul öğrencileri kendilerine dağıtılan kitap ve oyuncakları kumbaraya attı.

CİHAN

Yorumlar