Fakülte öğrencileri ilkokulu baştan aşağıya yeniledi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Aydınlar köyü ilköğretim okulunu baştan aşağıya yeniledi.

Google Haberlere Abone ol
Fakülte öğrencileri ilkokulu baştan aşağıya yeniledi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Aydınlar köyü ilköğretim okulunu baştan aşağıya yeniledi. Okulun boya badanasından kırtasiye ihyacına kadar her şeyi karşılayan öğrenciler, minik kardeşlerine de hediyelerini unutmadı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi üçüncü sınıf 2. öğretim öğrencileri Gülçin Manav, Melike Yüksel, Emine Gökkurt, Sakine Özbek, Saniye Baş ve Gülşin İpek Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, ders konusu olarak Aydınlar köyü ilköğretim okulunu seçti.
Kısa süre yapılan araştırma sonrasında okulun bazı ihtiyaçları olduğunu tespit eden öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenleri ile görüştükten sonra kolları sıvadı. Belirlenen sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapan öğrenciler, okulun boya badanasından sıralarına kadar ihtiyaç olan her şeyi kısa sürede temin ederek kendi imkanları ile çalışmaları tamamladı.

Okulda çalışmaların tamamlanması dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Açılışa Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Numan Korkmaz ve İbrahim Şen, öğrenci velileri, okul idaresi, Eğitim Fakültesi görevlileri ve fakülte öğrencileri katıldı. Açılış sonrasında yaptıkları çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi üçüncü sınıf 2. öğretim öğrencileri Gülçin Manav, minik kardeşlerinin daha iyi bir ortamda eğitim almalarını amaçladıklarını söyledi. Manav, "Öncelikle gerçekten ihtiyacı olan bir okul aradık. Bir araştırma sürecimiz oldu. Aydınlar ilkokuluna geldik ve hocaları ile konuştuk. Sonra ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Sıraların çocukların boylarından çok büyük olduğunu öğrendik. Öncelikle ilk olarak sıra ihtiyaçlarını karşıladık. Ardından okulun badanası sınıflara uygun değildi. Çok koyu renkti. Daha huzur verici olan mavi rengi seçtik. Sonra el birliği ile badanamızı yaptık. Sırlarımızı hazırladık. Çocuklarımıza minik hediyeler hazırladık. Okulun gerekli olan bütün kırtasiye malzemelerini karşıladık. İnşallah yardımcı olabilmişizdir." dedi. CİHAN

Yorumlar