Fakıbaba: Ak Parti’ye küs değilim, ama kırgınım

Ak Parti’nin aday göstermediği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ak Parti’ye küsmedim ama kırgınım.

Google Haberlere Abone ol
Fakıbaba: Ak Parti’ye küs değilim, ama kırgınım

Ak Parti’nin aday göstermediği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ak Parti’ye küsmedim ama kırgınım.” dedi.

    Ahmet Eşref Fakıbaba belediye tarafından Maşuk bölgesinde yapımı devam eden konut inşaatlarını tanıttı. Yapımı devam eden konutların bir kısmının satılmadığını dile getiren Fakıbaba, bu konfordaki evlerin bile satılmaması durumunda kimsenin Şanlıurfa’da konut sorunu olduğunu söyleyemeyeceğini söyledi. Evlerin konforuna dikkat çeken Fakıbaba, evlerde iki klima, fırın, ocak, görüntülü diyafram, kombi ve vestiyerin de olduğunu aktardı. 120 bin liraya satılan 3+1 konutlara talebin olmamasına sitem eden Fakıbaba, 600 konuttan 363 konutun satıldığını belirtti.

    Fakıbaba, bu konutlardan 15 milyon kaynak sağlayarak bunu ikinci etapların yapımında kullanmayı hedeflediklerini kaydetti. Daha sonra basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Fakıbaba, ‘neden aday olmadınız? Sorusuna “ ben aday olmadım değil. Partim bana hangi görevi verirse yapmaya hazır olduğumu belirttim, ama maalesef partimiz de görev vermedi.” diye konuştu. Ak Parti'nin aday göstermemesi üzerine küskünlüğünüz oldu mu? sorusuna da “küskünlük olsaydı şimdi çok farklı olurdu. Küskünlük demeyelim, ama üzüntü, kırgınlık diyebiliriz.” şeklinde cevap verdi.

    Milletvekilliği vaadinde bulunulduğu iddialarına karşı Fakıbaba, “Çok ayıp ediyorlar. Çok hayâsızca bir şey. Yani ben halkın sevgisini kalkıp ta pazarlık yapacak birisi değilim. Hem de sayın başbakanın bunu pazarlık haline getirecek biri değil. Öyle bir pazarlığım olmadı. Ama ben son saate kadar aday olacağımı ümit ediyordum. Üzülmedim desem yalan olur, üzüldüm. Ama aday olsaydım bu 227 dairenin tümünü satıp. Bu 15 milyon lirayı ekleyerek peşinatı düşürmüş şekilde ikinci etap yapardım.” ifadelerini kullandı.

    FAKIBABA YURTDIŞINA GİDİYOR

    Öte yandan bundan sonraki hayatını nasıl sürdüreceği soruları üzerine asıl mesleği doktorluk olan Başkan Fakıbaba, şehirdeki birçok hastaneden teklif aldığını ancak düşünmediğini belirtti. İyi derecede yabancı dile sahip olduğunu aktaran Fakıbaba, dil eğitimi daha geliştirmek için bir süreliğine yurtdışına çıkacağını açıkladı. Başkan Fakıbaba, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Birçok yerden çalışma teklifi aldım. Ancak yabancı dilim iyi. Daha da geliştirmek için Nisan ayında 3 aylığına yurtdışına gidip yabancı dilimin mükemmel hale getirmem gerektiğine inanıyorum. Ben artık siyasetçiyim bu alanda devam edeceğim." CİHAN

Yorumlar