Faili meçhul ve JİTEM davalarına bakan tecrübeli hakimlere pasif görev

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Diyarbakır’da KCK ana davası, JİTEM, faili meçhul gibi önemli davalara bakan tecrübeli hakimleri pasif göreve getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Faili meçhul ve JİTEM davalarına bakan tecrübeli hakimlere pasif görev

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Diyarbakır’da KCK ana davası, JİTEM, faili meçhul gibi önemli davalara bakan tecrübeli hakimleri pasif göreve getirdi. HSYK, faili meçhuller, KCK, JİTEM ana davasına bakan mahkeme başkanı ve hakimleri çocuk ve sulh ceza mahkemelerinde görevlendirdi.
Diyarbakır’da özel yetkili 6 mahkemenin kapatılmasından burada görev yapan ve bugüne kadar bölgenin en önemli davalarına bakan mahkeme başkanı, üyelerini çocuk mahkemeleri ile sulh ceza mahkemelerinde görevlendirildi. Alınan bilgiye göre; JİTEM davasına bakan 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yavaş, Diyarbakır 2. Çocuk Mahkemesi’ne, KCK ana davası, KCK kent meclisleri, faili meçhuller ve Temizöz davasına bakan 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Soytürk ise 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi. Kürt yazar Musa Anter davasına bakan ve dönemin JİTEM komutanlarını yargılayan 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necati Türkmen 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selda Devrim Yıldırım de 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. KCK, faili meçhul cinayet ve kayıp olaylarıyla ilgili soruşturma yürütüp iddianameler düzenleyen bazı savcılar ise yine tenzili rütbeyle asliye ceza mahkemelerine tayin edildi. Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından Aydın’a gönderilen Diyarbakır Adalet Komisyonu Başkanı Serap Aydın’ın yerine ise Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan getirildi.
Bu arada çocuk ve asliye ceza mahkemelerinde görev bazı hakimler ise ağır ceza mahkemelerinde görevlendirildi. Diyarbakır’da Asliye Ceza Mahkemeleri'nde görev yapan Kenan Şenlik, Cafer Aşık ve Melih Uçar yeni kurulan 4, 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi başkanlıklarına getirildi.


CİHAN

Yorumlar