Faili meçhul davasında tartışma

1990’lı yıllar işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın ikinci duruşması başladı. Duruşmaya Ayhan Çarkın'ın savunmasının alınması sırasında mahkeme başkanı ve avukatlar arasında yaşanan tartışmalar nedeni ile 10 dakika...

Google Haberlere Abone ol
Faili meçhul davasında tartışma

1990’lı yıllar işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın ikinci duruşması başladı. Duruşmaya Ayhan Çarkın'ın savunmasının alınması sırasında mahkeme başkanı ve avukatlar arasında yaşanan tartışmalar nedeni ile 10 dakika ara verildi.

    Duruşmaya tutuklu sanık Ayhan Çarkın, tutuksuz sanıklar Korkut Eken, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Lokman Külünk, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin, Abbas Semih Sueri, Yusuf Yüksel, Enver Ulu, Muhsin Korman, katılan vekilleri, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Pervin Bulda, Sabahat Tuncel, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve izleyiciler katıldı. Tutuksuz sanık Mehmet Ağar 7 günlük istirahat raporu sunarak duruşmaya katılmadı.

    Mahkeme Başkanı daha önce avukatı olmadığı için savunması alınmayan davanın tek tutuklu sanığı Ayhan Çarkın’ın savunmasının alınmasını istedi. Çarkın savunmasında, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Vermiş olduğum ifadeleri kabul ediyorum. Elle tutulur herhangi bir delil olmadığı için herhangi bir şey de söylemek istemiyorum. Tahliyemi kabul etmiyorum. O dönem ki devletin bilgi dahilinde işlenmiş cinayetlerdir." dedi.

    Davanın tek tutuklu sanığı Çarkın, savunmasını yaparken mahkeme başkanın araya girerek Çarkın’ın savunmasını kesmesi üzerine müşteki avukatları duruma itiraz etti. Mahkeme başkanı ile avukatlar arasında çıkan tartışma sonrası mahkeme başkanı duruşmaya 10 dakika ara verdi. CİHAN

Yorumlar