Faili meçhul cinayetler davasında tartışma yaşandı

Faili meçhul cinayetler davası kapsamında, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın 30 Eylül 1993 tarihinde Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması Ankara 13.

Google Haberlere Abone ol
Faili meçhul cinayetler davasında tartışma yaşandı

Faili meçhul cinayetler davası kapsamında, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın 30 Eylül 1993 tarihinde Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşma sırasında sanık, sanık avukatları ve katılan vekilleri arasında tartışma yaşandı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Ergenekon Davası’ndan tutuklu olan eski Emniyet Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin ve Alper Tekdemir katılmadı. Duruşmada tutuklu sanık eski özel harekâtçılar Ayhan Çarkın ve tutuksuz sanıklar emekli Yarbay Korkut Eken, Ahmet Demirel, Seyfettin Lap, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ayhan Özkan, Ziya Bandırmalıoğlu ve Uğur Şahin hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Eren Baskın, Necip Baskın ve Raife Baskın katıldı.

Mahkemeye gelen belgelerde Ayhan Çarkın’ın akıl ve ruh sağlının rapor tanzimi için İstanbul Adli tıp kurumundan randevu alındığı belirtildi. Ayrıca sanıkların o dönemde nerede bulunduğuna dair emniyetten yazı geldi.
Duruşmada söz alan Raife Baskın'ın avukatı Yusuf Alataş, “Mehmet Ağar’ın yakınları ile yüzleşmemesi için özel duruşma açıldığını ve sorgulamanın formalite olduğunu söyledi. Mehmet Ağar’ın duruşmaya getirilmesi ve soracağımız sorulara cevap vermesi gerekiyor” talebinde bulundu.

Duruşma sırasında ise sanık, katılan avukatlar ve izleyiciler arasında tartışma yaşandı. Çağdaş Hukukçular Derneği vekili avukatının sanıklara “Bu adamlar” demesi üzerine sanık Korkut Eken, “Bana adam deme terbiyesiz. Terbiyesiz, avukat müsveddesi” dedi. Duruşmada izleyici olarak bulunan Barış ve Demokrasi Partisi milletvekili Pervin Buldan da Eken’e “İnsan değilsiniz. Katilsiniz.” şeklinde bağırdı. Arkasını dönen ve küfür eden Eken de Buldan’a “Sen PKK’nın milletvekilisin” ifadelerini kullandı. Sanık ve katılan avukatlar bu sözlerin tutanaklara geçirilmesini istedi. Mahkeme heyeti yaşanan tartışmayı tutanaklara geçirdi.

Dava hakkında mütalaasını veren savcı ise dosyanın faili meçhul davası ile birleştirilmesini, sanık Ayhan Çarkın'ın tutukluluk halinin devamını ve diğer sanıklar için istenen tutuklama talebinin reddini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği kararda, firari sanık Alper Tekdemir’n için yakalama emri çıkarılmasına Ayhan Çarkın için tutuklu halinin devamına, dosyanın faili meçhul dosyası ile birleştirme kararının diğer duruşmada değerlendirilmesine, Mehmet Ağar'ın duruşmada hazır bulunma isteminin diğer duruşmada değerlendirilmesine karar verdi. CİHAN

Yorumlar