Fadıllı yamaç paraşütçülerin akınına uğradı

Bursa Nilüfer’in Uluabat Gölü kıyısındaki şirin mahallesi Fadıllı, havaların ısınmasıyla yamaç paraşütçülerinin akınına uğradı.Nilüfer Belediyesi’nin Fadıllı’da yer alan havacılık tesisleri doğanın tadını çıkarmak ve...

Google Haberlere Abone ol
Fadıllı yamaç paraşütçülerin akınına uğradı

Bursa Nilüfer’in Uluabat Gölü kıyısındaki şirin mahallesi Fadıllı, havaların ısınmasıyla yamaç paraşütçülerinin akınına uğradı.

Nilüfer Belediyesi’nin Fadıllı’da yer alan havacılık tesisleri doğanın tadını çıkarmak ve aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirmek isteyen yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor. Paraşütçüler, Fadıllı Tepesi’nde ufkun göl manzarası ile kesiştiği bölgede bulutlara yükselirken; aileleri de göl kenarında ve bölgenin yemyeşil ormanlarında yürüyüş yapmayı tercih ediyor. Gökyüzünün rengarenk paraşütlerle adeta çiçek açtığı ve yılın büyük bölümü yamaç paraşütü eğitimlerinin sürdüğü Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Tesisleri’nde festival heyecanı da başladı.

31 Mayıs–1 Haziran günlerinde düzenlenecek ‘2.Nilüfer Havacılık Festivali’ne Bursa ve Türkiye’nin pek çok noktasından sivil havacılık toplulukları da katılacak.

Ultraligt ve microligt gösteri uçuşları, paramotor gösterileri, yarasa adam uçuşları, yamaç paraşütü ve serbest paraşüt atlayışlarının da yer aldığı festival programında doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ve Ayvaini Mağarası turu ve mağaracılık eğitimleri de gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Hava Sporları Sorumlusu Rasim Kuşçu, önümüzdeki günlerde tamamlanacak uçak kalkış-iniş pisti ile Bursa’daki sivil havacılık konusundaki hava parkı ihtiyacını karşılayacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar