Fadıl Akgündüz: Beni ölüme terk etmek istiyorlar

Devremülk projelerinden dolayı tutuklu bulunan Fadıl Akgündüz cezaevinde ölüme terk edilmek istendiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
Fadıl Akgündüz: Beni ölüme terk etmek istiyorlar
Fadıl Akgündüz ile kız kardeşi, eniştesi ve yeğeninin Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. 

191 gündür tutuklu olduğunu ve icra müdürlüğü tarafından kantin hesabına haciz geldiğini iddia eden Sanık Akgündüz, Silivri Cezaevi'nde kantin hesabımı kullanamadığını, içme suyunu alamadığını söyledi. Akgündüz, "Yakında elektriğim de kesilecek. İlaç alamıyorum. Kantinden kendi ihtiyaçlarımı da alamıyorum. Avukatıma faks çekemiyorum. Cezaevindeki hayatım bloke edilmiş durumda. 3 günde 4 kilo verdim, 191 günde toplam 17 kilo vermişim. Cezaevinden icra müdürlüğüne yazı yazdık. Silivri'de 10 bin tutuklu bulunuyor. Türkiye tarihinde böyle bir şey olmamış. Burada da bir kasıt var. Artık ölüme mi götürülmek isteniyorum? Bu derneği organize eden 350 kişiden 15'i alacak davası açtı. 350 kişinin neden tarafıma alacak davası açmadığının araştırılmasını istiyorum. Bizim de kuşkularımız var. Yine Maldivler Projesiyle ilgili yatırımcıların zararının ödenmesi yüzde 68'e ulaşmıştır. Cezaevinde olmam projenin bitmesini engellemektedir. Şirketin mal varlığı ve yapılan yatırım göz önüne alındığında şikayete konu zararın çok cüzzi olduğu görülecektir." dedi.

Müştekilerden bir kısmı evlerini satarak ya da takas ederek girdikleri projelerden devre mülk alamadıklarını, bir kısmı da yapılan sözleşmeden sonra kısa bir müddet kira aldıklarını daha sonra kesildiğini belirterek, sanıklardan şikayetçi olduklarını ve davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi. Tutuklu sanıkların avukatları da tutukluluğun tedbir oluşu göz önüne alınarak tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, dosyadaki raporlar, adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı, delillerin karartılması ve kaçma şüphesini göz önüne alarak sanıklar Akgündüz ve Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Davaya katılma talebinde bulunan müştekilerin, suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma taleplerinin kabulüne karar veren heyet, bir sonraki celsede, ifadesi alınmayan diğer müştekilerin çağrılmasına karar verdi. Dava, 2 Eylül'e ertelendi.

Yorumlar