Facebook'ta video paylaştı, Hollanda hükümeti çocuklarını görmesini engelledi

Hatay'ın Hassa ilçesinde Ahmet Pamuk isimli baba, 2 yıldır Hollanda'da yaşayan çocuklarını vize engeli nedeniyle göremiyor.

Google Haberlere Abone ol
Facebook'ta video paylaştı, Hollanda hükümeti çocuklarını görmesini engelledi

Hatay'ın Hassa ilçesinde Ahmet Pamuk isimli baba, 2 yıldır Hollanda'da yaşayan çocuklarını vize engeli nedeniyle göremiyor. Pamuk, çocuklarına duyduğu hasreti dindirebilmek şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan destek bekliyor. Baba Pamuk'un Hollanda'ya girişinin engellenmesinin sebebi ise Facebook'ta, çocuklarına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan anneye ait videoyu paylaşması.

Hassa ilçesinde yaşanan ve yaz aylarında Kuşadası’nda turizm sektöründe çalışarak geçimini sağlayan Ahmet Pamuk (35), 9 yaşındaki kızı Cananur ve 7 yaşındaki oğlu Semihcan'ı görmek için üstün çaba sarf ediyor. 2012 yılının kasım ayında beraber olduğu kız arkadaşının son kez gösterdiği çocuklarını bir daha göremeyen baba Ahmet Pamuk, Hollanda hükümetinin yanlı karar vererek çocuklarını kendisinden ayırdığını iddia ediyor.

2002 yılında Hollandalı Jorrikstma ile Kuşadası'nda tanışan ve 2004 yılında askerlik dönüşünde bu ilde beraber yaşamaya başlayan Ahmet Pamuk'un bu beraberliğinden 2 çocuğu dünyaya gelmiş. Hollanda'da doğan çocuklara Pamuk soyadını verdiğini anlatan Ahmet Pamuk, daha iyi bir yaşam standardı için kız arkadaşı ve çocuklarıyla 2008 yılında Hollanda'ya giderek yaşamaya başladığını anlattı. Kız arkadaşının Hollanda'ya gittikten sonra değiştiğini psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını söyleyen Pamuk süreci şöyle anlattı: "Hollanda'da yaşamaya başladıktan sonra kız arkadaşım çok değişti. Hem bana hem çocuklara psikolojik olarak eziyet yapmaya başladı. Kısa zaman sonrasında bu psikolojik şiddeti hareketlerine yansıtmaya başladı. Özellikle çocuklar üzerinde. Ben daha fazla dayanamadım ve psikolojim düzelsin, diye Türkiye'ye döndüm. Kız arkadaşımın, çocuklarımız üzerinde uyguladığını şiddeti elimde kanıt olsun diye bir defasında videoya çekmiştim. Aradan geçen kısa süreç sonrasında bu videoyu sosyal paylaşım sitesinde yayınladım. Bunun nedeni, bir annenin çocukları üzerinde uyguladığı şiddeti herkesin görmesi ve Hollanda hükümetinin çocuklarımı bu kadının elinden almasıydı."

Videonun onbinlerce kişi tarafından izlenmesinin ve yorumların ardından sürecin tamamen değiştiğini anlatan Pamuk, Hollanda hükümetinin bu video ile çocukların hayatını tehlikeye atıldığı gerekçesi ile yaptığı tüm vize başvurularını reddettiğini anlattı.

24 Şubat tarihinde Hollanda'da çocuklarını görme talebinin görüşüldüğü mahkemenin buna red kararı verdiğini söyleyen Pamuk şöyle konuştu: "Gerekçe olarak videoyu sosyal paylaşım sitesinde yayınlamam gösterilmiş. Kız arkadaşım tarafından çocuklarıma şiddet uygulanıyor. Ama cezayı ben alıyorum. Hollanda hükümeti, kadının çocuklara yaptığı şiddeti görmezden geliyor, bana ceza veriyor. Ben asla, çocuklarıma şiddet uygulamadım. Onlar benim çocuklarım, görme hakkım var. Yanıma alamasam dahi onları görebilmeliyim. Bu çocukların Hollanda'daki soyadları Pamuk, yani benim soyadım. Yetkililerden yardım bekliyorum. Çocuklarımın hayatlarından endişeliyim." dedi.

PAYLAŞILAN VİDEODA NELER YAŞANIYOR

Pamuk tarafından çekilen görüntülerde annenin yemek yemekte zorladığı kızının ağzına zorla yemeği sokmaya çalıştığı, midesi bulanan küçük kızın masadan yere doğru kadın tarafından itildiği ve korkan kız çocuğunun koşarak masadan uzaklaştığı görülüyor.



CİHAN

Yorumlar