Facebook’ta tanışan eğitimciler dernek kuracak

Almanya'da Facebook’tan tanışarak grup kuran eğitimciler yedinci kez bir araya geldi. Mannheim ve çevresinde çeşitli eğitim alanlarında çalışan eğitimciler ayda bir kez bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Facebook’ta tanışan eğitimciler dernek kuracak

Almanya'da Facebook’tan tanışarak grup kuran eğitimciler yedinci kez bir araya geldi. Mannheim ve çevresinde çeşitli eğitim alanlarında çalışan eğitimciler ayda bir kez bir araya geliyor. Her ay farklı konuları ele alan eğitimcilerin bu ayki konuları “Engelli hizmeti” ve “Problemli davranışlar ve bu davranışlarla baş etme yolları” oldu.

Çocuklarda oluşan problemli davranışları anlatan özel eğitimci Seher Kuzu Sönmez çözüm yollarından bahsetti. Toplantıya Duha Derneği’ni temsilen katılan Ayşe Özkan, dernekte yaptıkları çalışmaları anlattı. 2013 yılında hizmet vermeye başlayan dernek engelli çocuk ve yetişkinlerin eğitimini destekleyici çalışmalar yapıyor.

Türk ailelerin Türk kültürünü yakından tanıyan uzmanlarla görüşmek istediğini söyleyen Özkan, özel eğitim alanında Türk eğitimcilere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Psikoterapist Hülya Karacaoğlan da eğitimci grubunun çeşitli yaş gruplarına yönelik yapacakları eğitim çalışmalarını tanıttı.

Dokuz kişi ile yola çıkan Türk eğitimciler yaptıkları toplantılarla atmış Türk eğitimciye ulaştı. Altı ay önce Facebook’ta kurulan “Pedagoji” adlı grubun üye sayısı yüz elliye ulaştı. Grubu kuran eğitimci Büşra Çelik, “Hedefimiz Almanya’daki eğitim sisteminde aktif bir rol almak. Din, dil ve ırk ayırt etmeden insanlara hizmet vermek. Mannheim Belediyesi’yle yaptığımız görüşmede bu tarz grup ve derneklerin artmasını dilediklerini ve ortak çalışmalar yapmak istediklerini söylediler.” dedi.

Mannheim’da bir dernek kurmayı hedefleyen eğitimciler tekrar bir araya gelerek tüzük çalışmalarını başlatacak. CİHAN

Yorumlar