Fabrika çatısına çıkan işçilerin eylemi sürüyor

Esenyurt’taki bir çuval fabrikasının çatısındaki işçilerin eylemi sürüyor. İşçilerle görüşen HDP Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin bütün haklarının verilmesi gerektiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
Fabrika çatısına çıkan işçilerin eylemi sürüyor

Esenyurt’taki bir çuval fabrikasının çatısındaki işçilerin eylemi sürüyor. İşçilerle görüşen HDP Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin bütün haklarının verilmesi gerektiğini savundu. Fabrikada eylem yapan işçilere sabah polis ekipleri müdahale etmiş 91 kişiyi gözaltına almıştı. Çatıya çıkan 12 işçinin eylemi ise sürüyor.

Hadımköy’deki bir çuval fabrikasında iki aydır grevde bulunan işçilere sabah polis müdahale etmiş 91 işçiyi gözaltına almıştı. 12 işçi ise fabrikanın çatısına çıkarak eylemlerini sürdürdü. Polis fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken işçilere destek vermek isteyen sendika temsilcileri ve işçi yakınları da fabrika önüne geldi. Fabrikaya gelenler arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de yer aldı. İşçilerle görüşen Tüzel daha sonra basın mensuplarına bilgi verdi. Çatıda eylem yapan 12 işçiyle görüştüğünü belirten Levent Tüzel işçilerin, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını, işverenin de kendilerinden şikayetçi olmamasını istediklerini aktardı. Tüzel, eylemci işçilerin işçi temsilcileriyle görüşmeden aşağı inmeyeceklerini ilettiklerini söyledi. İşçi ve işveren arasında protokol hazırlığı bulunduğunu beyan eden Tüzel, ancak bu sabah yapılan polis müdahalesinin durumu kötüye götürdüğünü iddia etti. Fabrikanın kapanacağının açık olduğunu ifade eden Tüzel, bundan sonraki çabalarının işçilerin bütün haklarını almaları yönünde olduğunu dile getirdi.

İşçilerin avukatlarından Bülent Şimşek de sabah çatıdaki işçilerle görüştükleri bilgisini vererek işçilerin su ve tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılanmadığını öne sündü. İşçilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için yetkililere çağrı yaptıklarını dile getiren Şimşek, işçilerin haklarının verilip eylem bitene kadar kendilerinin de fabrikanın önünden ayrılmayacağını kaydetti.

Polisin önlem aldığı fabrikadaki bekleyiş devam ediyor.



CİHAN

Yorumlar