F-4’lere törenle veda

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) uzun yıllar keşif ihtiyacını karşılayan uçaklara törenle veda edildi.

Google Haberlere Abone ol
F-4’lere törenle veda

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ve Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, son RF-4E uçuşunu gerçekleştirmek üzere Malatya Erhaç’taki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti.

TSK’nın 1978 yılından bu güne kadar kullandığı RF-4E uçaklarının hizmet dışına çıkarılması çerçevesinde bu uçakların yurt semalarındaki son keşif vazife uçuşunu 77-0315 kuyruk numaralı uçakla Orgeneral Öztürk gerçekleştirdi. Keşif vazifesinde çekilen eski kuşak son “ıslak tabanlı” hava fotoğrafı da emektar RF-4E uçakları ile ortak emektar keşif sistemlerinin son ürünü şekilde tarihte yerini aldı.

Son RF-4E vazife uçuşunun bitiminde Orgeneral Öztürk, Erhaç Meydanı üstünden pasaj geçişi yaparak pist başında bekleyen 173’üncü Filo Komutanlığı uçucularını ve bakım personelini selamladı ve inişiyle de RF-4E uçakları göklere veda etti.

Yağmur altında gerçekleştirilen RF-4E keşif uçaklarına veda töreninde 2 bin saatten çok F-4 uçuşu bulunan Orgeneral Öztürk, “Bu uçaklarla ortak ülkemize hizmet eden komutanlarımızı, pilotlarımızı ve bütün destek personelini gönül borcu ve şükranla anıyoruz. Son kazalarda kaybettiğimiz kahraman pilotlarımızla ortak yurt topraklarına düşmüş bütün şehitlerimizi de yine rahmetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Keşif görevleri bundan sonra F-16 uçaklarına devredildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar