F-16’lar Suriye uçakları için havalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı yazılı açıklamayla, Suriye’ye ait 2 adet SU-24 uçağının Cilvegözü/Hatay güneyinde sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 uçağının yönlendirildiğini ancak söz konusu hava araçlarının, sınıra 3.

Google Haberlere Abone ol
F-16’lar Suriye uçakları için havalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı yazılı açıklamayla, Suriye’ye ait 2 adet SU-24 uçağının Cilvegözü/Hatay güneyinde sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 uçağının yönlendirildiğini ancak söz konusu hava araçlarının, sınıra 3.3 ve 4.8 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını kaydetti.

4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşunun icra edildiğini belirten TSK, “Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan F-16 uçaklarımıza, Suriye’de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde toplam 2 dakika süre ile 4 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur” dedi.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın verdiği bilgiye göre de, dün 2 adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevlerinin, 17 adet harp gemisi ile de millî görevler icra edildiğini duyurdu.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ise bir adet arama kurtarma gemisi ile Ege’de, 2 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevlerinin icra edildiğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar