F-16 uçağının enkazı ile uçak pilotu Erdoğan'ın naaşı aranıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 8 Ekim 1996 tarihinde Ege Denizi'nde Sakız Adası güneyinde düşen F-16 uçağının enkazı ile şehit olan uçak pilotu Nail Erdoğan'ın naaşının arandığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
F-16 uçağının enkazı ile uçak pilotu Erdoğan'ın naaşı aranıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 8 Ekim 1996 tarihinde Ege Denizi'nde Sakız Adası güneyinde düşen F-16 uçağının enkazı ile şehit olan uçak pilotu Nail Erdoğan'ın naaşının arandığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, TCG Amasra, TCG Akçakoca, TCG Işın ve TCG Martı, 8 Ekim 1996 tarihinde Ege Denizi'nde Sakız Adası güneyinde düşen F-16 uçağının enkazı ve uçak pilotu Şehit Hv.Plt.Yzb.Nail Erdoğan'ın naaşını arama faaliyetine devam edildiği kaydedildi.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun (TDGG) faaliyetleri kapsamında ise TCG Gediz Lome/Togo liman ziyareti bitiminde Doula/Kamerun'a, TCG Heybeliada Cotonou/Benin liman ziyareti bitiminde Libreville/Gabon'a intikale başlandığı belirtildi.

Açıklamada, "TCG YB. K.Güngör Abidjan/Fildişi Sahili liman ziyareti bitiminde Pointe Noire/Kongo'ya intikale devam etmiştir. TCG Oruçreis Nijerya'nın Lagos Limanı'na istinaden icra edilen Nijerya ev sahipliğindeki Obangame Express-2014 Çok Uluslu Davet Tatbikatı'na iştirak etmektedir. Tatbikat kapsamında deniz eğitimleri icra edilmiştir. Aden Körfezi, Somali Havzası, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekâtı'nı, bölge ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitim faaliyetlerini tamamlayan TCG Gelibolu, yurda dönüşü kapsamında Süveyş Kanalı'na intikale devam etmiştir. TCG Gaziantep Gdynia/Polonya liman ziyaretini müteakip 'Finlandiya ile Diplomatik İlişki Tesisinin 90'ıncı Yıldönümü' kapsamında Helsinki/Finlandiya'ya intikale başlamıştır. TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekâtı (CTF-508) kapsamında Port Louis/Mauritius liman ziyaretini müteakip deniz haydutluğu ile mücadele maksadıyla Hint Okyanusu'nda karakol görevine başlamıştır. TCG Bartın Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekâtı kapsamında Lübnan açıklarında karakol bitiminde Mersin liman ziyaretine devam etmiştir. Diğer harekât eğitim faaliyetleri kapsamında toplam iki gemi seyir icra etmiştir. İki adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edilmiştir." denildi. CİHAN

Yorumlar