Ezgi Başaran: Birileri Google’nin hafızasına elektro-şok uygulamak istiyor

Radikal yazarı Ezgi Başaran bugünkü yazısında, Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşma ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Meclis önergesine ilişkin haberlerin, mahkeme kararı ile internetten kaldırıldığını...

Google Haberlere Abone ol
Ezgi Başaran: Birileri Google’nin hafızasına elektro-şok uygulamak istiyor

Radikal yazarı Ezgi Başaran bugünkü yazısında, Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşma ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Meclis önergesine ilişkin haberlerin, mahkeme kararı ile internetten kaldırıldığını kaleme aldı. Başaran, “Belli ki birileri yolsuzluk ile ilgili Google’nin hafızasına elektro-şok uygulamak ve her şeyi silmek istiyor.” dedi.

Radikal.com.tr de bugün kaleme aldığı yazıda Ezgi Başaran, mahkeme kararı ile yaşananların haber yapılmasının bile engellendiğini vurguladı. Yapılan haberlerin içeriğinin de yine mahkeme kararı ile internet ortamından kaldırıldığına dikkat çekti. Devlet Bahçeli’nin Yolsuzluk soruşturmasına ilişkin grup konuşması ile Umut Oran’ın Meclis Başkanlığı’na verdiği ATV’nin satışına ilişkin soru önergesinin haberleştirildiğini ancak bu haberlerin içeriğinin İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi ve Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nce kaldırıldığını açıkladı.

Ezgi Başaran, her iki mahkemenin kararına da riayet ettiklerine vurgu yaparak şunları söyledi: “Ey yargı, milletin temsil edildiği Meclis’te olup bitenleri sayfamıza taşımayacak mıyız? Muhalefet vekillerinin de sözleri haber yapmayacak mıyız? Belli ki birileri yolsuzluk ile ilgili Google’nin hafızasına elektro-şok uygulamak ve her şeyi silmek istiyor ve gücün bir fena gruptan diğerine aktarıldığı bir binadan ibaret olduğu anlaşılan adliyelerde oturan hakim sıfatlı kişiler de bunu kolaylaştırıyor. Demiyorlar ki haberlerde kişinin gizliliğini ihlal eden hiçbir unsur yoktur , gazeteci işini yapmıştır. Buyrun, bu köşe yazısını da kaldırtın hakim sıfatlı kişiler…”

CİHAN

Yorumlar