Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Demre'den çıktı

Antalya bölgesi 'Ezanı Güzel Okuma' elemelerinin de il birincisi Demre(Kale) Bayrakçı Camii müezzin kayyımı Abdullah Said Güneş oldu. İmam hatip ve müezzin kayyımların Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın elemeleri Antalya'nın Manavgat ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Demre'den çıktı

Antalya bölgesi 'Ezanı Güzel Okuma' elemelerinin de il birincisi Demre(Kale) Bayrakçı Camii müezzin kayyımı Abdullah Said Güneş oldu. İmam hatip ve müezzin kayyımların Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın elemeleri Antalya'nın Manavgat ilçesinde Çağlayan Cami'nde yapıldı. Manavgat'ta yapılan yarışmaya 13 ilçe müezzin-kayyım ile imam hatibi katıldı.

Yarışma sonucunda birinci gelen Abdullah Said Güneş, tam altınla ödüllendirildi. Ezanı Güzel Okuma'da juri başkanlığını Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaptı. Juride İl Müftüsü Osman Artan, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ve müezzin kayyım M. Tahir Çetin yer aldı.

Yarışmaya Antalya'nın Alanya ilçesinden Şükrü Demirel, Manavgat'tan İsmail Urhan, Konyaaltı'ndan Yunus Akkulak, Gündoğmuş'tan Talip Özçelik, Korkuteli'nden Ramazan Aydın, Kaş'tan Kazım Koç, Finike'den Fatih Ünal, Kemer'den Mehmet Akman, Muratpaşa'dan Hüseyin Okur, Gazipaşa'dan Mesut Baylak, Serik'ten M. Necati Kaban, Demre'den Abdullah Said Güneş ve Aksu'dan Osman Ersoy isimli imam hatip ile müezzin kayyımlar katıldı.

Yarışmada imam hatip ve müezzin kayyımlar ezan okumada Saba, Uşşak, Segah ve Hicaz makamlarında ikisini belirleyerek eza okumada iki makam uygulaması yaptı.

Yarışma sonunda ezan okumada en iyi iki makam uygulamasını yapan Demre(Kale) Bayrakçı Cami müezzin kayyım Abdullah Said Güneş, jüriden 100 üzerinden 88,7 puan alarak birinci seçildi.

İkinci Muratpaşa'dan Hüseyin Okur ve üçüncü Manavgat Selime Hatun Cami'nden ismail Urhan oldu.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, birinci gelen Abdullah Said Güneş'i tam altınla ödüllendirdi.

Birinci olan Güneş'in 22 Haziran'da Aydın'da yapılacak olan Ezanı Güzel Okuma yarışmasında Antalya'yı temsil edeceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar