Eyüp Sultan'dan Konya'ya vuslat yolculuğu

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın hayata geçirdiği Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu, 15 Mart Pazar günü (bugün) başladı.

Google Haberlere Abone ol
Eyüp Sultan'dan Konya'ya vuslat yolculuğu

Belediye, "Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya, YHT ile Konya'ya Vuslat Yolculuğu" gezisi ile Eyüplü vatandaşları Konya'ya gönderdi.
 
Eyüplü vatandaşların sabah namazından sonra Eyüp Sultan’dan uğurlandığı törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler, Eyüplü şehitlerimizin aileleri, muhtarlar, mektep müdürleri, matbuat mensupları ve Eyüplüler katıldı.
 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sabah namazını Eyüp Sultan’da kılan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra onlara çorba ikram etti.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile Eyüplü 120 yurttaş otobüslerle Pendik'teki seri tren istasyonuna götürüldü. Buradan YHT'ye binen başkan Aydın ile yurttaşlar Konya'ya devinim etti.


 
Başkan Remzi Aydın, Pendik İstasyonu'nda gazetecilere yaptığı izahatda "Beklenen vuslat yolculuğu inşallah bugün gerçekleşiyor. Çok güzel bir duygu, sabahleyin namazlarımızı kıldıktan sonra besmeleyle yola çıktık. Belediyemizin kültür gezisi kapsamında gerçekleştirdiği Konya’ya Vuslat Yolculuğu projesi için halkımızdan sıkı istek geliyordu. Yaptığımız anketlerde geçen yıl Çanakkale ve Edirne kültür gezilerimizde Eyüplüler herzaman Konya’ya Mevlana’ya gitmek istediklerini belirtiyordu. Biz de halkımızın bu talebine duyarsız kalmadık ve gerçekleştirmek istedik." Bu ilk seferimiz, seferlerimiz devam edecek” dedi.


Başkan Aydın, böyle bir yolculuğun epey bir sıkıntılı olduğunu, sebebiyse 800 kilometrelik yolda kullanmakta olanları götürüp getirmenin, sıhhatli bir biçimde bu seyahati gerçekleştirmenin zor olduğunu vurgulayarak kendilerinin bu konudaki imdadına hükümetin yetiştiğini vurguladı.
 
Yüksek Hızlı Trenle, bu 800 km’lik uzun yolculuğun son derece güvenli, seri ve konforlu bir biçimde gerçekleştiğini, otobüs yerine seri trenle gitmenin gerçekten kendilerine ufuk açtığını anlatan ve bu konu için hükümete teşekkür eden Aydın şöyle konuştu:
 
"Bu vesileyle istanbul'un manevi mimarı sayılan Eyüp Sultan'dan, Anadolu mimarı şekilde adlandırılan Hazreti Mevlana’ya bir bağlantı, bir vuslatı gerçekleştirmeye çalışıyoruz adeta. İstanbul ile Anadolu’yu birleştireceğiz. İki manevi iklimi birleştireceğiz. Böylece hem bu manevi iklimle birlikte halkımızın da isteklerini yerine getirmiş olacağız. Bir manada birliğimize bütünlüğümüze bir yardım sağlamış olacağız. Gerçekten hem günümüzün teknolojisinin, hem manevi ihtiyaçlarımızı bir araya getirdiğimiz güzel bir seyahat olacaktır. Bu seyahat için fazla aşırı çalıştık.  Arkadaşlarımız fazla aşırı çalıştılar, deneyim seferlerine çıktılar. En küçük noktaları dahi planladılar. Dolayısıyla en ufak yanlış yapılmaksızın inşallah gerçekleştireceğimiz bir seyahat olur diye düşünüyorum. Bugün bu yolculuğumuzu ilk kere yapıyoruz. Ben de bu yolculukta olmak istedim. Kafilemizde 120 şahıs var. epey bir sıkı bir katılım var. İnşallah bugün bereketli bir gün olur diye düşünüyorum."
 
Duyurusunu yaptıktan sonra sıkı bir müracaat aldıklarını, kendilerine  gelen müracaat sayısının 10 bine ulaştığını hatırlatan Aydın, Eyüp ilçesinin dışından da müracaat geldiğini ama Eyüp dışındaki başvuruları kabul edemediklerini bildirdi. Nisandan itibaren her gün 2 otobüsle 80 benlik seferlerimizi başlatacaklarını ve buna nazaran planlamalarını yaptıklarını iletti.
 
Aydın "Türkiyede seri trene ilk kere bugün bineceğim, fazla aşırı heyecanlıyım, hükümetimize fazla aşırı teşekkür ediyorum. Yerel bir kültür hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Hükümetimizin ulaşım noktasında hangi noktalara geldiğini görmek bakımından fazla aşırı güzel bir proje." dedi.  
 

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar