Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı

Eyüp Sultan Camii avlusunda bulunan ve uzun süredir restorasyon çalışmaları süren Eyüp Sultan Türbesi, ziyarete açıldı. Ramazan'ın ilk cumasında açılan türbe, ziyaretçi akınına uğradı.Ramazan'da vatandaşların vazgeçilmez yerleri arasında...

Google Haberlere Abone ol
Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı

Eyüp Sultan Camii avlusunda bulunan ve uzun süredir restorasyon çalışmaları süren Eyüp Sultan Türbesi, ziyarete açıldı. Ramazan'ın ilk cumasında açılan türbe, ziyaretçi akınına uğradı.

Ramazan'da vatandaşların vazgeçilmez yerleri arasında olan Hazreti Halid Ebu Eyyüb El-Ensari'nin türbesi, yaklaşık 3,5 yıldır yapılan alt yapı, güçlendirme ve restorasyonun ardından kısmen açıldı. Ramazan'ın ilk cuması ziyarete açılan türbenin içerisinde vatandaşların bekleme yapmasına müsaade edilmiyor. Restorasyon çalışmaları sebebiyle ziyaretçiler bir kapıdan girip dua ederek diğer kapıdan dışarı çıkıyor. Ramazan'da gün boyu açık olacak Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan'dan sonra da cuma günleri ziyaret edilebilecek. Türbedeki restorasyon büyük ölçüde tamamlanırken, tüm çalışmaların 3 ay içinde sona ermesi planlanıyor.

Açılışın ardından vatandaşlar da türbeye akın etmeye başladı. Uzun bir aradan sonra Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret etme fırsatı bulan vatandaşlar mutluluklarını dile getirdi. Yetkililere teşekkür eden vatandaşlar, Ramazan'ı da fırsat bilerek bol bol dua ettiklerini aktardı.

Ayrıca Eyüp Sultan Türbesi'nin restorasyonuna; Osmanlı padişahlarının kılıç kuşanma merasimlerinin gerçekleştiği Cülüs Yolu, Beşir Ağa Türbesi, Cüzhan Odası, hazire ve sebil de eklendi. Bu kısımların yaklaşık 6 ay sonra restorasyonun tamamlanması hedefleniyor.

CİHAN

Yorumlar