Eylemde ölen İbrahim Aras’ın babası: Bu olay aydınlatılsın

Adana’da Lice’deki olayların protestosu sırasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın babası Baki Aras (50), oğlunun ölüm nedeninin aydınlatılmasını bekliyor. 8 yıl önce Mardin Midyat’tan Adana’ya göç eden 8’i erkek...

Google Haberlere Abone ol
Eylemde ölen İbrahim Aras’ın babası: Bu olay aydınlatılsın

Adana’da Lice’deki olayların protestosu sırasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın babası Baki Aras (50), oğlunun ölüm nedeninin aydınlatılmasını bekliyor. 8 yıl önce Mardin Midyat’tan Adana’ya göç eden 8’i erkek 10 çocuk babası Aras, vefat eden ilköğretim 7. sınıf öğrencisi evladının yasını tutuyor. Polisin, 'el yapımı bombanın patlaması' ailesinin ise 'gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesi' sonucu öldüğünü iddia ettiği Aras'ın kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporu ile belirlenecek. Asgari ücretle şehirlerarasında şoförlük yaparak yaşamını sürdüren Baki Aras, öne sürüldüğü gibi oğlunun elinde bir patlayıcının olduğuna inanmıyor. Aras, “Oğlumun elinde hiçbir şey yoktu. Olsaydı, ellerinde bir parçalama olurdu. Mutla birisi vurmuştur. Yoksa kafası böyle paramparça olur mu? Patlama elinde olsaydı, o organlarında bir yara olmaz mıydı? Ama böyle bir şey. Vücudunda bir şey yoktu. Sadece kafası dağılmıştı. Ben bu olayın biran önce aydınlatılmasını istiyorum. Failler cezaları neyse çeksinler.” dedi.

‘ARTIK YETER, BU SORUN ÇÖZÜLSÜN’

Aile olarak yüreklerinin yandığına işaret eden Baki Aras, sağduyu çağrısında bulundu. “Artık yeter, ikide bir polis, asker veya gencin ölmesi. Artık bu olaylar çözülsün. Nereye kadar varacak.” diye tepkilerini dile getiren Aras, “Bugün benim, yarın ötekinin çocuğu; yazık günahtır. İşimi bıraktım geldim, perişan oldum. Bir taş için adam öldürmek; böyle bir şey dünyada var mı ? Bu bitsin, artık yeter !..Herkes huzur içerisinde yaşasın. Bu anne, baba ve çocuklara yazıktır. Her gün bir yerden vefat haberleri geliyor. Ne gerek var; artık bu sorun çözülsün.” açıklamalarında bulundu. Aras, cenaze sonrası hiçbir devlet temsilcisinin başsağlığına gelmediğini sözlerine ekledi.

ÇHD: AİLENİN YANINDA OLACAĞIZ

Bu arada Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD Adana Şube Başkanı Sefa Aydoğan ve dernek üyesi bir grup avukat, Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki evinde Baki Aras’a taziye ziyaretinde bulundu. Kozağaçlı, İbrahim Aras davasının takipçisi olacaklarını vurguladı. Çevik Kuvvet Şubesi’nin lağvedilmesi gerektiğini savunan Kozağaçlı, bu birimin doğrudan Başbakana bağlı olduğunu ileri sürdü. Başbakanın hedef gösterdiği yere “hiçbir hukuk, kurul tanımaksızın” saldırdığını iddia eden Kozağaçlı, şöyle devam etti: “İbrahim gibi bir çok insanı kaybettik. İki hafta önce aynı ekipler avukatların kolunu kırdı. Bizim inancımız artık Çevik Kuvvet, ‘bir kapı kulu grubuna’ dönüşmüştür. Bunun devletle, kamu idaresiyle, hukukla bir ilişkisi kalmamıştır. Bu şubeyi dağıtalım, sıfırdan bir toplumsal olaylara müdahale polisi inşa edilsin. Ülkenin her yerinde bu zulüm gören ailelerin yanında olacağız. Sonuna kadar hiçbir taciz ve korkutmadan yılmadan kardeşimiz İbrahim için adalet arayacağız. Ailenin yanında olacağız. Onların yalnız olmadığını bilmelerini istiyoruz.”

Avukat Tugay Bek ise İbrahim Aras’ın Adli Tıp’ta otopsi ön raporunun açıklandığını; ancak kati raporu için süre gerektiğine dikkat çekti. Bu raporla ‘cinayetin’ ne şekilde işlendiğinin netlik kazanacağına işaret eden Bek, “Ama şu an dış görünüm itibariyle bir otopsi raporu var. Adli Tıp’ta bu başka delillerle netleşecektir. Görüntü, tanık beyanları var. Bir takım tanıklar polisin doğrudan ‘ateş ettiğini’ ifade ediyor. Bütün bunlar birlikte değerlendirilecektir. Bizim şöyle bir kuşkumuz da var: Polis son süreçte toplumsal olaylarda yeni araçları deniyor. Bu olayda da böyle bir ihtimal olabilir. Polis bir nevi ‘deneme yanılma’ yoluyla yeni silahları test ettiği bir alana çevirmiş durumda. İbrahim’in ölümünde de buna benzer bir vaka olabileceğini düşünüyoruz.”

İstanbul’da askerliğini bitirip teskere geldiği gün kısa bir süre kardeşi İbrahim ile görüşen Ahmet Aras ise Başbakan’a “Bir an önce adalet yerini bulsun. Acımız büyük. Allah yardımcımız olsun.” diye seslendi.

CİHAN

Yorumlar