Eylemcilerin bankalara zarar verme anı mobeselere yansıdı

Eskişehir'de Soma'daki maden faciasını protesto etmek için polise taş, şişe ve havai fişeklerle saldıran, ardından 15 bankaya zarar veren marjinal gurupların bankalara zarar verme anı mobese kameralarına yansıdı.    Soma'daki...

Google Haberlere Abone ol
Eylemcilerin bankalara zarar verme anı mobeselere yansıdı

Eskişehir'de Soma'daki maden faciasını protesto etmek için polise taş, şişe ve havai fişeklerle saldıran, ardından 15 bankaya zarar veren marjinal gurupların bankalara zarar verme anı mobese kameralarına yansıdı.

    Soma'daki maden faciasını protesto etmek için 14 Mayıs 2014 tarihinde Eskişehir'de yaklaşık 3 bin kişi yürüyüş gerçekleştirdi. Ancak eylemcilerin arasından 300 kişi, AK Parti il binasına yürüdü. Bura polis barikatıyla karşılaşan grup polise havai fişek, şişe ve taşlarla saldırdı. Eylemciler ellerine aldıkları çekiçlerle cadde üzerinde bulunan bir bankanın ATM'sine ve camlarına zarar verdi. Bunun üzerine 45 dakikalık uyarıdan sonra polis TOMA'yla tazyikli suyla göstericilere müdahalede bulundu. Ardından şehir merkezine doğru kaçışan eylemciler yol üzerinde bulunan 15 bakaya zarar verdi.

    Eylemde sokakları savaş alanına çeviren göstericilerin bankalara zarar verme görüntüleri mobeselere yansıdı. Görüntülerde bir bankanın önüne gelen eylemciler çekiçle bankanın ATM'sini parçalıyor. Hızını alamayan eylemciler bir başka bankanın camlarını tekmele ve sopalarla kırıyor.

CİHAN

Yorumlar