Eylemcilerin arabasını ters çevirdiği kız öğrenci gözyaşlarını tutamadı

İzmir Ege Üniversitesi’nde polislere taş atan ve çevredeki arabalara zarar veren grup, müdahalenin ardından dağıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eylemcilerin arabasını ters çevirdiği kız öğrenci gözyaşlarını tutamadı

İzmir Ege Üniversitesi’nde polislere taş atan ve çevredeki arabalara zarar veren grup, müdahalenin ardından dağıldı. Eylemcilerin arabasını ters çevirdiği bir kız öğrenci, hasarı görünce gözyaşlarını tutamadı.
Geçen hafta sağ görüşlü öğrenciler bildiri dağıttığı sırada karşıt görüşlü öğrenci grubuyla aralarında kavga çıkmış, üç kişi hafif yaralanmıştı. Bugün kampüste toplanan Ülkü Ocakları'na mensup öğrenciler, durumu protesto etmek istedi. Yürüyüşe geçen grubun, karşıt görüşlü öğrencilerle karşılaşmaması için polis ekipleri önlem aldı. Daha sonra EÜ Rektörlüğü binasına yürüyen ülkücü öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasında üniversite yönetiminin terör propagandası yapanlara tolerans gösterdiğini iddia etti. Açıklamanın ardından slogan atan öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldı.

EÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan sol görüşlü öğrenciler ise önlem alan polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. TOMA’ları taş ve sopa yağmuruna tutan öğrenciler, EÜ Merkez Kampüsü'nü savaş alanına çevirdi. Yüzleri maskeli eylemcilerin, sapanlarla polisleri hedef aldığı görüldü. Kaldırım taşlarını söken, bankları ve çöp bidonlarını devirerek ateşe veren grup, yol üzerinde barikat kurdu. Park halinde bulunan sivil arabaları da taşlayan eylemciler, bir öğrenciye ait olduğu öğrenilen otomobili ters çevirdi. Eylemcilerin attığı taşlar sebebiyle çok sayıda arabada maddi hasar meydana geldi. Bazı eylemciler, üniversiteye ait güvenlik kameralarını kırdı. Polisler, ateşi söndürmek ve grubu dağıtmak için TOMA araçlarıyla tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Üniversitedeki olaylar yaklaşık iki saat sürdü. Polis, olayların daha fazla büyümemesi için kampüs dışına çekildi.

Ortalığın yatışmasının ardından arabalarının başına giden sahipleri, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Eylemcilerin ters çevirdiği otomobilini gören bir kız öğrenci gözyaşlarını tutamadı. Hurdaya dönen arabasının başında yakınlarına telefon ederek, “Arabam haşat durumda.” dediği duyuldu. Ağlamaya devam eden öğrenci, “Biz de bu ülkede her şeye karşıyız ama kimseye zarar vermiyoruz. Allah kahretsin.” şeklinde tepki gösterdi.

Olaylarda gözaltına alınan kimse olmadığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar