Eylemcilere müdahale eden polisler: Verilen emri uyguladık

Stuttgart 21 Projesi’ni protesto edenlere yönelik yapılan müdahale ile "Kara Perşembe" olarak tarihe geçen olaylarla ilgili dava Baden Württemberg Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. İlk duruşmalarda sanık iki polis kendilerine yöneltilen...

Google Haberlere Abone ol
Eylemcilere müdahale eden polisler: Verilen emri uyguladık

Stuttgart 21 Projesi’ni protesto edenlere yönelik yapılan müdahale ile "Kara Perşembe" olarak tarihe geçen olaylarla ilgili dava Baden Württemberg Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. İlk duruşmalarda sanık iki polis kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Her iki polis de ifadelerinde emir ve eylem planının zamanın Stuttgart Polis Amiri Siegfried Stumpf’un inisiyatifinde olduğunu öne sürerek, Stumpf’un çok net bir şekilde olay günü saat 10.00’da parka girilmesini emrettiğini söyledi.

Polislerden biri de ifadesinde emri yerine getirmek zorunda olduklarını hatırlattı. Sanıklar ayrıca müdahale emrinin çok kısa sürede geldiğine de dikkat çekti.

Sanık avukatları müvekkillerinin müdahale sırasında kanunda belirlenen görev tanımı ve müdahale usulü dışına çıkmadıklarını savunurken, müdahil avukatlar ise müdahale usulünde kusur olduğunu öne sürdü. Müdahil avukatlar, panzerden kalabalık üzerine su sıkılırken kanunda belirlenen usule uyulmadığı ve doğrudan kafa seviyesinde su sıkılarak yaralanmaya sebep olunduğu savını ortaya koydu.

Bilindiği üzere 30 Eylül 2010 tarihinde Stuttgart 21 projesi karşıtlarına yönelik polisin sert müdahalesi sonucu yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı. CİHAN

Yorumlar