Eylemciler otobüs yakınca Tuzluçayır otobüs güzergâhı değişti

Diyarbakır Lice’de PKK yandaşlarının yaptığı saldırıları Ankara Tuzluçayır’da destek veren grupların, EGO otobüsünü barikat olarak kullanarak ateşe verdiği belirtildi. Yaşanan bu eylem sonrası can kaybı yaşanmazken, Ankara Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Eylemciler otobüs yakınca Tuzluçayır otobüs güzergâhı değişti

Diyarbakır Lice’de PKK yandaşlarının yaptığı saldırıları Ankara Tuzluçayır’da destek veren grupların, EGO otobüsünü barikat olarak kullanarak ateşe verdiği belirtildi. Yaşanan bu eylem sonrası can kaybı yaşanmazken, Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüslerin güzergâhı değiştirildi. Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklama yapmasının ardından Tuzluçayır’a giden hatların güzergâhı yeniden düzenlendi.

Diyarbakır’da terör örgütü PKK yandaşlarının araç yakma, yol kesme ve güvenlik güçlerine saldırmalarına destek vermek amacıyla Tuzluçayır’da sokağa çıkan bir grup, EGO otobüsünü barikat olarak kullanarak aracı ateşe verdi. Bunun üzerine bölgeden geçen EGO otobüslerinin Tuzluçayır’a giden hatların güzergahı değiştirildi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından Tuzluçayır’da bulunan duraklara ‘Çok önemli duyuru’ başlığı ile asılan ilanlarda, vatandaşların can güvenliği gerekçesiyle otobüs hat güzergahlarının değiştirildiği belirtildi. Bunun üzerine bölgeye hizmet veren 6 otobüs seferinde başka güzergahlar kullanılacağı bilgisi verildi.

Duraklara asılan afişlerde, “Otobüslerimize molotoflu saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda bir şoförümüz olay yerinden aracını kaçırması, diğer şoförümüzün de kapıları açarak yolcuları tahliye etmesi sonucu can kaybı meydana gelmemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de Tuzluçayır eylemlerinin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yaptı. Gökçek, attığı tweette,“Sizde vicdan olmadığı kesin ama akıl da yok. Şimdi bu güzergâh can ve mal güvenliği nedeniyle otobüssüz kalacak.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar