Eylemciden Başbakan'a: Size gelince para var, bize gelince neden yok

Kadıköy'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu üyeleri, haklarının verilmemesi nedeniyle protesto eylemi düzenledi. Hasanpaşa'dan Kadıköy İskele Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen eylemciler sık sık hükümeti istifaya...

Google Haberlere Abone ol
Eylemciden Başbakan'a: Size gelince para var, bize gelince neden yok

Kadıköy'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu üyeleri, haklarının verilmemesi nedeniyle protesto eylemi düzenledi. Hasanpaşa'dan Kadıköy İskele Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen eylemciler sık sık hükümeti istifaya çağırdı. Eyleme katılan Yahya Solmaz'ın Başbakan Erdoğan'la ilgili açıklamsı alkış alırken verdiği mesaj dikkat çekti. Solmaz, "Sayın Başbakanım ben pirimimi ve yaşımı doldurdum. Ama 7 yıl bekliyorum. Size gelince para var, bize gelince neden yok." dedi.

Çeşitli illerden gelen emeklilikte yaşa takılan eylemciler saat 12.15'te Kadıköy Belediyesi önünde toplandı. Bir süre sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grubu polis uzaktan takip etti. Taşıdıkları siyah balon, döviz, pankart ve afişlerle hükümete mesaj gönderen eylemcilere vatandaşlar da destek verdi. Eylemcilerin AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı önünde açtıkları bir pankart ise büyük ilgi çekti. Üzerinde eşek resmi bulunan pankartta "Bunun gibi çalışmaktan bıktık be Usta" yazdığı görüldü. Eylemciler seslerini duyurmak için Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup sessizce dağıldı.

Bu arada eyleme katılan Yahya Solmaz'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik söyledikleri arkadaşlarından da alkış aldı. Solmaz, "Sayın Başbakanım ben pirimimi ve yaşımı doldurdum. Ama 7 yıl bekliyorum. Size gelince para var. Bize gelince neden yok. Evim kira, zor durumdayım. 3 tane çocuk dedin, çocuklarımın kemiklerini sızlattın. Sen Allah'ı, kitabı, Kur'an'ı bilen birisisin senin inancın bukadar mıydı? Eğer tek vatan, tek millet, tek bayrak dediysen lütfen bu yasayı geri çek. Ölmüşlerin ruhu için. Bizim kemiklerimizi sızlattın, annenin kemiklerini sızlatma." dedi. Eylemcilerden Ahmet Çetin ise işe girdiklerinde 25 yıl ve 5 bin işgünü şartı olduğunu, aynı şartlarda emekli olmak istediklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar