Eylemci şahıs, polis amirinin elini öptü

Beyoğlu Tarlabaşı’da 1 Mayıs eylemi yapan bir grup, polislerle koyu bir sohbete daldı. Konuşma sırasında eylemcilerden birisi polis amirinin elini öptü.Tarlabaşı’na çıkan bir sokakta polis bariyerinin arkasında bağırıp çağıran bir...

Google Haberlere Abone ol
Eylemci şahıs, polis amirinin elini öptü

Beyoğlu Tarlabaşı’da 1 Mayıs eylemi yapan bir grup, polislerle koyu bir sohbete daldı. Konuşma sırasında eylemcilerden birisi polis amirinin elini öptü.

Tarlabaşı’na çıkan bir sokakta polis bariyerinin arkasında bağırıp çağıran bir grubu polis amiri sakinleştirme çalıştı. Polislerle eylemcilerin sohbeti sırasında 'Aşırıya kaçmayın' diyen polis amirine cevap veren gruptaki eylemci bayanın “Ben elimde silah olmadan seninle konuşuyorum. Sana emanet edilmiş silahı bana doğrultmaya kalkışacaksın, bununla beni korkutmaya çalışıyorsun. Ben senden korkmuyorum, çünkü şu bedenin içinde insan var.” demesi dikkat çekti.

Başka erkek bir eylemci ise polis amirinin elini tutarak, “Devlet, ölen arkadaşlarımın hesabını vermedi amirim. Allah seni kazandan beladan korusun amirim. Allah canımı alsın ki vatan için ölmeye hazırım, ama şerefsizler için değil, amirim.” dedi ve amirin elini öptü.

Bir başka eylemci ise “15 aylık askerlik yaptım, ama bu millete boşuna askerlik yapmışım. Vatandaş olarak eziyet çekip sokaklarda yatıyorsam, burada bana Taksim yasaksa Tayyip Erdoğan hesap vermesi lazım.“ ifadelerini kullandı.

Eylemciler ile polis amirin arasındaki koyu sohbeti çevredeler de ilgiyle izlediler.

CİHAN

Yorumlar