Eylemci atlar ada yolunda

Büyükada'daki faytonculara eylem yaparak destek olmak isteyen Urfalı at bakıcıları, 19 atla birlikte İstanbul’a geldi. Adapazarı'ndan İstanbul'a kadar at sırtında gelen Antepli Mehmet Kurnaz ise trafikte ilginç görüntüler oluşturdu.Edinilen...

Google Haberlere Abone ol
Eylemci atlar ada yolunda

Büyükada'daki faytonculara eylem yaparak destek olmak isteyen Urfalı at bakıcıları, 19 atla birlikte İstanbul’a geldi. Adapazarı'ndan İstanbul'a kadar at sırtında gelen Antepli Mehmet Kurnaz ise trafikte ilginç görüntüler oluşturdu.

Edinilen bilgiye göre; Büyükada'da turistlerin ilgisini çeken faytonların kaldırılacağı yönündeki haberler üzerine at bakıcıları, olayı protesto etmek için yola çıktı. Kimisi at sırtında kimisi de kamyonlara binerek Kartal'a geldi. Burada tekneye bindirilen atlar, eylem sırasında kullanılmak üzere adaya götürüldü.

Adada faytonculuk yapan bir arkadaşına destek olmak isteyen Antepli Mehmet Kurnaz da, bir süre önce doğum yapan atıyla yola çıktı. Saat 03.00 sıralarında atına binerek hareket eden Kurnaz, Kartal'a geldi. İstanbulluların meraklı bakışları arasında uzun süre at sırtında giden Kurnaz, iskelede eylemci arkadaşlarıyla buluştu.

Atları çok sevdiğini söyleyen Kurnaz, "Büyükada'da faytoncu arkadaşlarım var. Onların kaldırılacağını haber aldık. Destek olmak için Adapazarı'ndan yola çıktım. Urfa'dan gelen arkadaşlarla birlikte adaya gidiyoruz. Olayı protesto edeceğiz." dedi.

Urfa'dan 19 tane at getirdiğini söyleyen bir kişi de, atların faytonlara koşulmak için adaya götürüldüğünü belirtti.

CİHAN

Yorumlar