Eylem yapan DEDAŞ işçileri ilçenin elektriğini kesti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde eylem yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ)’ın taşeron işçileri tüm ilçenin elektriğini kesti.

Google Haberlere Abone ol
Eylem yapan DEDAŞ işçileri ilçenin elektriğini kesti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde eylem yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ)’ın taşeron işçileri tüm ilçenin elektriğini kesti. İlçeyi karanlığa mahkûm eden işçiler, sosyal haklarının yükseltilmesini istiyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. firmasının taşeron işçileri eylem yaptı. Bir grup taşeron işçi, ilçe merkezinde bir grup ise trafo merkezinde eylem yaptı. Sosyal haklarının verilmediğini ileri süren ve kadro talebinde bulunan taşeron işçiler, ilçeyi karanlıkta bıraktı. Viranşehir- Mardin yolunda bulunan trafo merkezinde eylem yapan 70 kişilik taşeron işçi grubu, elektrik kesintisinin ardından karayolunu trafiğe kapattı. Bir süreliğine yolda eylem yapan işçiler, burada basın açıklaması yaparak sosyal haklarının korunmasını istedi. Bir gurup işçi ise şehir merkezinde eylem yaptı. Buradaki eylemcilere BDP’li belediye başkanı ve belediye işçileri de destek verdi.

DEDAŞ yetkilileri işçilerle anlaşmanın sağlandığını belirtti. İlçenin büyük bir bölümünde elektrik kesintilerinin hala devam ettiği öğrenilirken kesintinin arızalardan kaynaklandığı öne sürüldü. CİHAN

Yorumlar