Eylem yapan anneler: Başbakan kirli politikayla diğer annelerle bizi ayırdı

Diyarbakır'da çocukları için 8 gündür eylem yapan anneler, Başbakan Recep Erdoğan'ın annelerin eyleminde de kirli politika sürdüğünü iddia etti. Anneler adına açıklama yapan Şehrizade Anar, " Biz sadece kendi çocuklarımızı değil, bütün...

Google Haberlere Abone ol
Eylem yapan anneler: Başbakan kirli politikayla diğer annelerle bizi ayırdı

Diyarbakır'da çocukları için 8 gündür eylem yapan anneler, Başbakan Recep Erdoğan'ın annelerin eyleminde de kirli politika sürdüğünü iddia etti. Anneler adına açıklama yapan Şehrizade Anar, " Biz sadece kendi çocuklarımızı değil, bütün çocuklarımızı istiyoruz. Çocukları dağa götüren neden, devletin politikalarıdır. Başbakan Erdoğan kirli politikalarını sürdürmeye devam ediyor. Erdoğan kirli politika yürüterek, diğer anneleri Ankara'a çağırdı, biz ayırdı" dedi.

Çocukları PKK'ın dağ kadrosunda ve cezaevinde bulunan bir grup annenin eylemi Diyarbakır Valiliği önünde devam ediyor. Anneler eylemlerinin 8'inci gününde basın açıklaması yaptı. Anneler adına açıklama yapan Şehrizade Anar, 8 günden bu yana hasta tutuklular, dağda olan çocukları için oturma eylemi düzenlediklerini belirterek, "Bizler toplumsal barışın sağlanması için burada oturuyoruz. Biz sadece kendi çocuklarımızı değil, bütün çocuklarımızı istiyoruz. Oysaki bu çocukları dağa götüren neden, devletin politikalarıdır. Ailelerle görüşen Başbakan Erdoğan ise kirli politikalarını sürdürmeye devam ediyor. Erdoğan kirli politika yürüterek diğer ailelerle, bizi ayırdı. Devletin kirli politikaları olmasaydı, çocuklar dağa çıkmazdı. Biz barış için oturmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Eylemleri devam annelere Diyarbakır TUHAD-DER'de destek verdi. TUHAD-DER Şube Başkanı Derya Us, "Çeşitli hesap ve planlar yapan AKP hükümeti en büyük cevabı zindanlarda tutsaklardan almış. Balyoz davasındaki kararlarla görülüyor ki AKP hükümeti hala taraflı ve yanlıdır. Taraf olduğu zulüm, işkence ve asimilasyondur. Müebbet cezası verip, sonraki gün tahliye etme gücünü kendinde bulan hükümet, Kürtlere karşı kirli politikalarından vazgeçmemekte. İşkenceciler tahliye edilirken, hasta tutsaklar cezaevlerinde ölüme mahkum edilmekte. Çözüm sürecinde gelinen bu aşamaya kadar hiçbir adım atmayan, hasta tutsakları rehine gibi gören AKP hükümeti şunu çok iyi bilmeli ve anlamalıdır ki, hasta tutsaklar pazarlık konusu yapılamaz. Herkes tarafından bilinmeli ki, çözümden başka bir yol yoktur. 8 gündür valilik önünde oturarak, çözüm sürecine yönelik adım atılması için eylem yapan ailelerimizi saygı ile selamlıyoruz. Bizlerde eylem yapan annelerimiz gibi, hasta tutsakların koşulsuz şartsız bırakılmasını istiyoruz Zindanlardaki siyasi tutsakların özgürlüğünü istiyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar