EXPO heyeti Cenevre'de görüşmeler yapıyor

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığındaki heyet EXPO 2016 Antalya'ya ülke ve kuruluş katılımının artırılması için Cenevre’ye gitti. Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Öztürk başkanlığındaki...

Google Haberlere Abone ol
EXPO heyeti Cenevre'de görüşmeler yapıyor

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığındaki heyet EXPO 2016 Antalya'ya ülke ve kuruluş katılımının artırılması için Cenevre’ye gitti.

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Öztürk başkanlığındaki heyet Cenevre'de ilk olarak Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı’yı ziyaret etti. Buradaki hazırlık ve bilgilendirme toplantısının ardından daimi temsilcilik rezidansında uluslararası kuruluş temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelindi. Yemeğe, BM'ye bağlı; Çocuk Fonu (UNICEF), Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Çevre Programı (UNEP), Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN), İsviçre Çiçek Düzenleyicileri Birliği (SAFA) ile Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) alt kuruluşu Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nden (CIPCC) üst düzey temsilciler katıldı.

Vali Sebahattin Öztürk yaptığı konuşmada EXPO 2016 Antalya’nın mevcut flora ve faunayı koruyarak geliştirmeyi amaçlayan, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmayı ilke edinmiş bir proje olduğunu belirtti. Çiçek ve çocuk temasının uluslararası çevre kuruluşları ile BM'nin alt örgütlerinin ilgi alanında olması gerektiğini savunan Vali Öztürk, yemeğe katılan kuruluşlardan EXPO 2016 Antalya’ya iştirak etmelerini ve katkı koymalarını istedi.

EXPO heyetinin sonraki durakları Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) Genel Sekreterliği ile Alpin Garden adındaki 3 hektar büyüklüğündeki yaklaşık 80 yıllık bir botanik bahçesi oldu.

EXPO heyeti Cenevre gezisinin sonunda BM daimi temsilcilerine bir resepsiyon vererek EXPO 2016 Antalya’yı anlatacak. CİHAN

Yorumlar