EXPO 2016 Antalya'ya katılacak bitkiler için kontrol belgesi düzenlenmeyecek

EXPO 2016 Antalya kapsamında Türkiye’ye gelecek tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyallerini içeren bitkiler için kontrol belgesi düzenlenmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
EXPO 2016 Antalya'ya katılacak bitkiler için kontrol belgesi düzenlenmeyecek

EXPO 2016 Antalya kapsamında Türkiye’ye gelecek tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyallerini içeren bitkiler için kontrol belgesi düzenlenmeyecek. Uygulamanın Türkiye’de ilk kez düzenlenecek EXPO’ya katılacak ülkeler için büyük kolaylık sağlayacağı belirtildi.

    Ekonomi Bakanlığı’nın 31 Aralık 2013 gün ve 28868 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ürün Güvenliği ve Denetimi 2014/5 tebliğine göre, EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkelerin yurtdışından getirecekleri bitkiler için kontrol belgesi düzenleme zorunluluğu ortadan kalktı.

    Yayınlanan tebliğde şöyle denildi: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın iznine tabi olması ve Uygunluk Yazısı düzenlenmesi kaydıyla, ek üçte yer alan ve EXPO 2016 Antalya’da sergilenmek üzere getirilen ürünler için kontrol belgesi düzenlenmez.” Ek üçte tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyalleri yer alıyor.

    Yapılan düzenlemenin EXPO 2016 Antalya’ya katılacak ülkeler için çok büyük kolaylık getireceğini belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, uygulamanın zaman kazandıracağını söyledi. CİHAN

Yorumlar