Evsiz kalan Filipinlilerin imdadına Türk Kızılayı yetişti

Filipinler İnsani Yardım Operasyonu kapsamında, Haiyan tayfununun etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı, gıda yardımının hemen ardından, evsiz kalan afetzedeler için çadır kurmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Evsiz kalan Filipinlilerin imdadına Türk Kızılayı yetişti

Filipinler İnsani Yardım Operasyonu kapsamında, Haiyan tayfununun etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı, gıda yardımının hemen ardından, evsiz kalan afetzedeler için çadır kurmaya başladı. Afetin merkez üssü Tacloban’ın kırsal bölgelerinde kurulan çadırlarda yaşam başladı.

Haiyan Tayfunu hemen ardından Türkiye’den gönderilen Türk Kızılayı çadırları, afetten en çok etkilenen Tacloban kentinin kırsal bölgelerinde kurulmaya başlandı. Filipinler Kızılhaçı’nın tespit ettiği yerleşim yerlerine taşınan çadırların kurulumunu Türk Kızılayı personeli gerçekleştirirken, kendilerine uzanan yardımdan büyük memnuniyet duyan bölge halkı da çadırların kurulumuna destek verdi.

ÇADIRLARDA YENİ EVLERİ OLDU

Tacloban şehir merkezine 15 kilometre mesafedeki Barangay Sanuse bölgesinde kurulumu yapılan çadırlarda yaşam başladı. Filipinler Kızılhaçı’nın tespit ettiği aileler, toplu konaklama merkezlerinden alınarak çadırlara yerleştirilmeye başlandı. Ailelere Türkiye’den gönderilen mutfak setleri ve yeterli miktarda battaniye de veridi.

Afette eşini kaybeden, 6 çocuğuyla birlikte konaklama merkezinde zor şartlarda yaşayan Alleen Lariza (48), çadırkente çocuklarıyla birlikte ilk yerleşen kişi oldu. Türk halkının binlerce kilometre öteden gönderdiği yardımın kendilerini memnun ettiğini, bu yardımın kendisi başta olmak üzere afetten etkilenen komşularının da yaralarını sarmak için büyük destek olacağını belirten Lariza, “Konaklama merkezinde onlarca aile ile aynı binanın içinde yaşıyorduk. Nefes almakta bir zorlanıyorduk. Tayfundan yıkılan evimin yerine yenisini yaptıracak gücüm olmadığı için bugüne kadar yardım bekledik. Hiç bilmediğimiz bir ülkeden bu yardım geldi. Türk halkının bize gönderdiği çadır bundan sonra evimiz olacak. Şimdiden yeni evimizi çok sevdik.” dedi.

AFETZEDELER ÇADIRLARIN KURULUMUNA YARDIM ETTİ

Her biri 14 metrekare büyüklüğünde olan Türk Kızılayı aile tipi çadırları, afetzedelerin toplu konaklama merkezinin hemen yanındaki boş araziye kuruldu. Dört kişiden oluşan Türk Kızılayı ekibine bölge halkı da destek verdi. Çadırların kurulacağı alanı günler öncesinden hazırlayan Filipinliler, çadırların kurulumunda da büyük bir işbirliği sergiledi. Kurdukları çadırları meraklı gözlerle inceleyen Filipinliler, çadırlar sayesinde, sürekli yağan yağmurun altında kalmaktan kurtulduklarını söyleyerek, Türkiye’ye teşekkürlerini ifade ettiler.

Bölgedeki çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, Filipinler Kızılhaçı’nın tespit ettiği noktalara çadırları kurmayı sürdürecek. Çadırlara yerleştirilen ailelerin mutfak seti ve battaniye ihtiyaçları da Türk Kızılayı tarafından karşılanacak.


CİHAN

Yorumlar