Evrenseki Belediyesi, abdalların müzik kültürünü açtığı köşe ile tanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Abdalların müzik kültürü ve 8 asırlık yaşantıları Evrenseki beldesinde hayat buldu.

Google Haberlere Abone ol
Evrenseki Belediyesi, abdalların müzik kültürünü açtığı köşe ile tanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Abdalların müzik kültürü ve 8 asırlık yaşantıları Evrenseki beldesinde hayat buldu. Manavgat Evrenseki Beldesi Belediyesi, Evrenseki Kültür Evi'nde Türkmen olan Abdallar için köşe hazırladı. Kültür evi köşesinde Manavgat ve Konya Beyşehir'de yaşayan Abdalların göçebelikten yerleşik hayata geçişlerinde kullandıkları eşyalar sergileniyor. Köşede Abdalların Manavgat'ta müzik ve folkloruna yaptığı katkılar için zurna ve davul çalan ünlü müzisyenlerin heykelleri bulunuyor.

Türk kültürü araştırmacısı ve halk bilimci Hüseyin Kök, Manavgat'ta yaşayan Abdalların hayatını Evrenseki Kültür Evi'nde hazırladıkları köşeye taşıdıklarını söyledi. Abdalların zengin müzik kültürü bulunduğunu belirten Kök, "Manavgat'ta yaşayan Abdalların zengin müzik ve folklor kültürü var. Belediye Başkanımız Recep Barut'un öncülüğü açtığımız köşe ile bu zengin kültürü tanıtmak istedik. Köşede abdalların kullandığı giysi, ev eşyaları, yerleşik hayata geçişte kullandıkları müzik aletleri yer alıyor." ifadesini kullandı.

Kök, Abdallık geleneğinin en son temsilcileri arasında Kırşehir Çiçekdağı ilçesinde meftun bulunan Muharrem Ertaş ile oğlu Neşat Ertaş olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar