Evliliklerinin 40. yılında Kız Kulesi'nde buluştular

Bağcılar Belediyesi, 40 yıl aynı yastığa baş koyan 40 çift, 14 Şubat sevgililer Günü öncesi Kız Kulesi’nde buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Evliliklerinin 40. yılında Kız Kulesi'nde buluştular

Bağcılar Belediyesi, 40 yıl aynı yastığa baş koyan 40 çift, 14 Şubat sevgililer Günü öncesi Kız Kulesi’nde buluşturdu. Çiftler, gençlere evliliklerinde sabırlı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Bağcılar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde evliliklerinde 40 yılı doldurmuş 40 çifti Kız Kulesi’ne götürdü. Bağcılar'da ikamet eden çiftler, otobüslerle Kabataş İskelesi'ne geldi. Buradan el ele tutuşan çiftler, vapura binerek Kız Kulesi'ne geçti. Bedirhan Gökçe’nin şiirleriyle ve müzik dinletisiyle renk kattığı program sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çiftlere günün anısına yastık ve fincan takımı hediye etti.

Genç çiftlerin küçük problemlerden dahi boşandığını dile getiren Çağırıcı, “Her insanın hayatında kaza kader vardır ama bunu birçok sebepleri de insanların kendilerinden kaynaklanıyor. Belki ufak gördükleri problemi çok rahat aşabilecekken ama maalesef insan problemini fark etmiyor, fark etse zaten o hatayı yapmaz. Fark etmediğiniz hatalar da maalesef büyüdükçe aile facialarına dönüşüyor.” diye konuştu.

Gençlerin uzun yıllar evliliklerini ayakta tutan insanların nasihatlerini dinlemesi gerektiğine dikkat çeken Çağırıcı şunları kaydetti: “Burada yaşlı çift yok. Hayat tecrübeleriyle dolu çiftler var. Onlar ki bu mutluluklarını 40 yıl aşabilmişlerse demek ki onlarda bir gönül güzelliği ve gençliği var. Onların tecrübelerini dinlemek bundan sonraki gençlere de örnek olacağını zannediyorum.”

Programa katılan Lale Polat da, eşiyle 40 yıllık mutlu bir hayat geçirdiğini söyledi. Eşi Bayram Polat ise, “Hayatımdan çok mutluyum eşimle kavga etmedik, birbirimizi incitmedik. Umreye gittik, hacca gittik çocuklarımız ve torunlarımızla mutlu bir şekilde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahmut Kiraz da, 43 yıl önce 14 Şubat’ta evlendiğini ve eşiyle birbirini incitmeden güzel bir evlilik geçirdiğini belirtti. Eşi Müesser Kiraz ise, yeni evlenen gençlere sabırla ve sevgiyle evliliklerini yürütme tavsiyesinde bulundu.

46 yıllık evli olduklarını ve 3 çocuğu, 5 torunu olduğunu belirten Hüseyin Akyol da, “Uzun evliliğimizin sırrı iyi geçinmek karşılıklı saygı. Zaman zaman sıkıntılar yaşadık ama hepsi geçici.” şeklinde konuştu.

Eşi Saniye Akyol ise, şöyle konuştu: “Evliliği uzun sürmesi için insanların karşılıklı birbirine saygısı sevgisi olması lazım. Biz öyle gördük, öyle uyguladık. Gençlerimizde birbirine karşı sevgi ve saygıyla davranmalı.”
CİHAN

Yorumlar