Evlilik okulu boşanmaları önleyecek

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından boşanmaların önüne geçmek amacıyla ilk olma özelliği taşıyan Evlilik Okulu, kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Evlilik okulu boşanmaları önleyecek

Son zamanlarda boşanma oranlarının yüksek olması nedeniyle, aile yapısının dağılmasını önlemek amacıyla İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan sebebi ile kurulan evlilik okulu, Türkiye’de ilk olma ayrıcalığı taşıyor. Okulda evli çift adaylarına yönelik, iletişim, empati, fedakarlık, beraberlik ruhu ve daha oldukça çok konu için dersler veriliyor. Dersler sonunda evlenecek adaylara ant ettirilip sertifikaları veriliyor.

Projenin mimarı bulunan ve konu konusu için izahatlarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Evlilik okulumuz ikinci ayında. Ve şu ana kadar 50 çift müracaat yaptı, 41 çiftin sertifikasını verdik. Onları mesut bir evlilik yaşasınlar diye iyi dileklerimizle uğurladık.

Evlilik okulu Türkiye’de bir ilktir ve İzmit Belediyesi şekilde başlattık bunu. Çocuk hekimliği yaptığım süre da bunu görüyordum.

Özellikle anne-babalar içinde çocuklarını bana getirdiklerinde ayrım ettiğim ve kimi de onların süre vakit bana açılıp katkı istedikleri problemler oluyordu.

Çiftlerin evlenmeden öncelikle bazı esas bilgiler edinmesi, evliliklerindeki ilişkilerinde sıkıntı çözme becerilerinin artırılması, empati yapma özelliklerinin artırılması, sevginin, saygının daha çok yaşanması sağlayacak yöntemlerin teorik şekilde biraz anlatalım öğretelim dedik” biçiminde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar