Evlerine tanımadıkları insanların seçmen kağıtları geldi

Kırıkkale’de merkezde oturan bazı vatandaşlar, adreslerine tanımadıkları insanların seçmen kağıtlarının geldiğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol
Evlerine tanımadıkları insanların seçmen kağıtları geldi

Kırıkkale’de merkezde oturan bazı vatandaşlar, adreslerine tanımadıkları insanların seçmen kağıtlarının geldiğini söylüyor.

Vatandaşlar, yıllardır oturdukları evlerinde, tanımadıkları insanlarında oy kullanacağını görünce gözlerine inanamıyor. Vatandaşlar, mükerrer oyların kim ya da kimler tarafından yazıldığını araştırmaya başladı. Kırıkkale’de merkezde şu anada 30 kişi tespit edildi. Vatandaşlar, aynı duruma olup olmadıklarını merak eden insanların Yüksek Seçim Kurulu (YSK)internet sitesine girerek buradan ‘Nerede Oy Kullanacağım’ sayfasına girerek görebileceklerini söyledi.

Yıllardır aynı binada ve dairede oturduğunu açıklayan esnaf Fettah Doğan, "Evimde otururken, sitenin güvenlik görevlisi gelerek, seçmen kağıdı verdi. Aynı adresi verilen tanımadığım biri kadın, biri erkek, 2 kişinin isimi daha vardı. Bir an duraksadım ve ardından site güvenliğine seçmen kağıdını teslim ettim. Araştırmam sonunda sitede bu isimlerde insanların yaşamadığını tespit ettim." dedi.

Eskinden mezarda yatan insanların dahi oy pusulası çıktığını duyduğunu açıklayan Doğan, "Eski günlere geri mi döndük? Adrese dayalı kayıt sistemi uygulama işlemiyor mu? Bu isimler nereden çıktı. Kimse bunun cevabını bilmiyor. Yetkililerin bu konuda açıklama yapması gerekir." diye konuştu.

Seçmen kağıdının kendine gelmediğini ve YSK’nın ‘Nerede Oy Kullanacağım’ sitesine girdiğini açıklayan Rıfat Aksoy, "Gerekli bilgileri doldurduktan sonra sayfa açıldı. Sayfayı görünce gözlerime inanamadım. Bizim hanede ismini daha önce hiç duymadığım, Özkan Ö ve Bülent Ö., adlı vatandaşlara rastladım. Kendi kendime bu çağda bu nasıl oldur, diye sorgulamaya başladım. Aklıma değişik fikirler geldi. Sonunda bu oyların mükerer olduğunu anladım. Herkes demokrasiden bahsederken bu nasıl yapılıyor diye kendi kendime düşünmeye başladım." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar