Evlenme yaşının en yüksek olduğu il

TÜİK verilerine göre, ilk evlenme yaşı en yüksek il olan Tunceli'de, bu durumun eğitime verilen önemle bağlantılı olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Evlenme yaşının en yüksek olduğu il

TÜİK'in açıkladığı 2014 istatistiklerine göre, ilk evlenme yaşının en yüksek bulunduğu il, baylarda 29,1 ve bayanlarda 26,4 yaş ortalamasıyla Tunceli oldu. Tuncelililer, bu durumun şehirde eğitime verilen önemle direkt ilgili olduğunu düşünüyor.

Vali Osman Kaymak, AA muhabirine yaptığı izahatda, TÜİK'in çalışmalarının gerçekten fazla aşırı olumlu olduğunu ve şehrin yöneticileri şekilde bu çalışmaları dikkatle takip ettiklerini ve yararlandıklarını söyledi.

TÜİK verilerine kıyasla en geç evlenme yaşının Tunceli'de görüldüğünü anımsatan Vali Kaymak, "Bence bu Tunceli için güzel bir değerlendirme. Zira çağdaş toplumlarda da evvela kişilerin eğitimlerini tamamlaması ve yaşama hazırlık yaptıktan sonra evlenmesinin daha mesut aileler oluşturacağı kanaati yaygın" diye konuştu.

Tunceli'ye dışarıdan ön yargılarla bakıldığını vurgulayan Kaymak, "Burada göreve başlamadan evvela bu ön yargı bende de vardı fakat geldiğimde burada gördüm ki Tunceli halkı fazla aşırı aydın, çağdaş bir cemiyet yapısına sahip ve o yönüyle yaşamı fazla aşırı iyi okuyor, dünyayla entegre olma ayrıcalığı fazla aşırı yüksek" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar