Evladını örgütten isteyen anne: Artık çocuğumun gömleğini koklamak istemiyorum

Diyarbakır’da, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirten annelerin başlattığı eylem, Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan refüjde devam ediyor. 3 anne ile başlayan eylem gün gittikçe büyüyor. Çocuklarının geri...

Google Haberlere Abone ol
Evladını örgütten isteyen anne: Artık çocuğumun gömleğini koklamak istemiyorum

Diyarbakır’da, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirten annelerin başlattığı eylem, Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan refüjde devam ediyor. 3 anne ile başlayan eylem gün gittikçe büyüyor. Çocuklarının geri verilmesini isteyen acılı anneler gözyaşı döküyor.

Dağa çıkan Vedat Aydın'ın annesi Leman Aydın, dün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Umutlu olduklarını anlatan acılı anne,”Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' bizi umutlandırdı. İnşallah bir çözüm olacak. Bakanların geldiği için çok sevindik. Çok memnun olduk. Çocuklarımızı istiyoruz. Barış ve huzur istiyoruz. Çocuğumun gömleğini artık koklamak istemiyorum. Ben Vedat'ın kokusunu almak istiyorum. Bakan çok duygulandı. Çok umut verdi bize." dedi.

Faruk Taşçı'nın annesi Rahime Taşçı ise Kars'tan maddi imkansızlıktan dolayı Diyarbakır'a geldiği söyledi. Evladından 3 aydır haber alamadığını belirten Taşçı,” Oğlumu istiyorum. Barış istiyoruz. Benim tek oğlumdu. Tek başına Kars'tan geldim. Önce barış, sonra da çocuğumu istiyorum." diye konuştu.

Annelerin umutlu bekleyişleri ise devam ediyor CİHAN

Yorumlar