Evin çatı ve bodrum katını atölyeye çevirip suikast silahı Uzi yapmışlar

Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kurusıkı tabanları silaha çeviren ve bu silahları piyasaya satan 4 kişi yakalandı. Şahıslardan birinin evinin bodrum katına, diğerinin ise evinin çatı katını silah atölyesine çevirdiği...

Google Haberlere Abone ol
Evin çatı ve bodrum katını atölyeye çevirip suikast silahı Uzi yapmışlar

Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kurusıkı tabanları silaha çeviren ve bu silahları piyasaya satan 4 kişi yakalandı. Şahıslardan birinin evinin bodrum katına, diğerinin ise evinin çatı katını silah atölyesine çevirdiği belirlendi. Söz konusu şahısların, kurusıkı tabancaları burada silaha çevirip piyasaya sattıkları tespit edildi. Ayrıca şahısların söz konusu bu atölyelerde İsrail silahı olan Uzi marka silah yaptıkları ve bu silahları da piyasaya sattıkları belirlendi. Polis, şimdi evin bodrum ve çatı katındaki atölye de yapıp sattıkları Uzi marka silahlara ulaşmaya çalışıyor.

    Alınan bilgiye göre B.O., S.B., S.G. ve V.K. isimli şahısların Trabzon ve Sakarya illerinden temin ettikleri ruhsatsız tabancaların satışını yaptıklarını belirleyen polis, bu kişilerin ikisinin evlerinin çatı ve bodrum katını silah atölyesine çevirdiğini tespit etti. Söz konusu şahısların torna, matkap, spiral taşı, kaynak makinesi, ölçme aparatlarıyla da evlerinin çatı ve bodrum katlarındaki atölyede kurusıkı tabancaların namlularını çıkartıp yerine yeni namlular eklemek suretiyle ruhsatsız tabancalar ve kurusıkı tabancalar yaptıklarını tespit etti. Şahıslar ayrıca, kurusıkı mermilerinin uç kısımlarının açarak, bilye ve mermi çekirdeği eklenmek suretiyle gerçek mermilere dönüştürdükleri de saptayan polis, bu şahısların evlerinde kurdukları atölyede İsrail ürünü olan suikast silahı olarak bilinen Uzi marka silah yaptıklarını da belirledi.

    Polis, evdeki atölyede yaptıkları Uzi marka silahları piyasaya satan şebekeye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 6 aydır Eskişehir polisi tarafından takip edilen şahısların aynı suçları daha önce İstanbul ve Ağrı illerinde de işledikleri görüldü. Şahıslardan birisi adli makamlarca tutuklandı. Polis şahısların zaman içinde satışını yaptıkları silahlara da ulaşmaya çalışıyor. Şüphelilerin ev ve iş adreslerinde, bu adreslere ait bodrum ve çatı katlarında yapılan aramalarda 1 adet 7,65 minimetre çaplı mikro Uzi marka tabanca, 1 adet 7,65 minimetre çaplı Çek Vizör marka tabanca, 2 adet 9 minimetre çaplı kurusıkıdan çevrilme tabanca, 3 adet 9 minimetre çaplı kurusıkı tabanca, 1 adet pompalı av tüfeği, 1 adet küçük torna tezgahı, 1 adet küçük matkap tezgahı, 1 adet el matkabı, 1 adet kaynak makinesi, 2 adet el spiral makinesi, 1 adet ölçme işlemlerinde kullanılan kumpas, 1 adet hassas su terazisi, 11 adet hazırlanmış silah namlusu, 131 adet kurusıkı tabanca mermisi, 10 adet tabanca şarjörü, 18 adet tabanca mermisi, 25 adet mermi çekirdeği, 8 adet metal eğe ve 15 adet değişik ebatlarda matkap ucu, 2 gram toz barut ele geçirildi.

    Olayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN

Yorumlar