Eve giren hırsızla karşı karşıya kaldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde torununa bakan Ayfer Taşan, eve giren hırsızla karşı karşıya kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Eve giren hırsızla karşı karşıya kaldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde torununa bakan Ayfer Taşan, eve giren hırsızla karşı karşıya kaldı. Bir anda bağırmaya başlayan kadının çığlıklarının ardından hırsızlık zanlısı evden kaçtı. Yaşadığı olayı ucuz atlattığını kaydeden Taşan, ev hanımlarının hırsızlara karşı önlem almaları için mutlaka kapılarını kilitli tutmaları gerektiğini söyledi. Taşan, “Ev hanımları kapılarını evde olsalar da olmasalar da kilitlesinler” diyerek uyardı.

Ereğli’de geçtiğimiz günlerde Madenciler sitesinde meydana gelen hırsızlık olayında torununa bakan yaşlı kadın hırsızla burun buruna geldi. Evde torununa bakan Ayfer Taşan, kapıyı kızı geleceği için kilitlememiş. Torunu Azra’yı uyutmak için yatak odasına geçen yaşlı kadın, kapıdan gelen tıkırtıları kızının geldiğini zannederek önemsememiş. Ancak yatak odasına beyaz bluzlu tanımadığı genç bir bayanın girdiğini gören Ayfer Taşan, bağırmaya başlamış. Evden hızla çıkan ve 4. kattan merdivenlerden kaçan kadın sırra kadem basmış.

Yaşadığı olayda korkmadığını, şüpheli kadının kaçmasının ardından torununu da alarak iki kişi olduklarını düşündüğü hırsızların peşinde koştuğunu anlatan Taşan, yaşadığı olayın kendisine ders olduğunu ve diğer ev hanımlarının da evde olsunlar ya da olmasında kapılarını mutlaka kilitli tutmalarını istedi. Kendi evlerinin kapısının kredi kartı ile açıldığını düşündüklerini kaydeden Taşan, “Ben evde küçük torunum ile birlikte yalnızdım. Yatak odasında uyutmaya çalışıyordum. Kapıyı ittim ama kilitlemedim. Üzerinde de anahtar bırakmadım. 15-20 dakika içerisinde kızım ve damadım gelecekti. Yatak odasına çocuğu uyutmaya gittim. Kapıya arkam dönüktü. Tıkırtılar duydum. Herhalde kızım geldi diye düşündüm. Torun uyanmasın diye sessiz geldiğini düşündüm. Sonra baktığımda yatak odasının kapısı açılınca arkamı döndüm. Beyaz bluzlu bir bayanla karşılaştım. Bana ‘Ben bir bardak su içmek için girdim. Kapı açıkmış’ dedi. Ben ona kızdım bağırdım hemen arkamı dönüp çocuğu kaptığım gibi peşinden çıktım. Ancak o benden önce çıkıp gitti. 2 ayak sesi duydum. İki kişiydiler herhalde. Bağırdım hırsız var diye. Hiç kimse çıkmadı. Onları gördüğümde ürperdim. Pek korkmadım. Onları yakalasaydım mücadele ederdim. Buradan ev hanımlarına söyleyeceğim kapılarını her zaman kilitlesinler. Kapıda kimin olduğunu sormadan kimseye kapılarını açmasınlar. Bu olay benim kapıyı kilitli tutmadığım için oldu.” dedi.
CİHAN

Yorumlar