Evden çıkan 10 kamyon çöp zabıtayı şaşırttı

Samsun’un İlkadım ilçesinde çöp ev bulundu. Mahalle sakinlerinin koku şikayetiyle harekete geçen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kokunun geldiği evin kapısını çalınca gördükleri manzara karşısında şaşırdı.

Google Haberlere Abone ol
Evden çıkan 10 kamyon çöp zabıtayı şaşırttı

Samsun’un İlkadım ilçesinde çöp ev bulundu. Mahalle sakinlerinin koku şikayetiyle harekete geçen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kokunun geldiği evin kapısını çalınca gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Evden 10 kamyon çöp çıkarıldı.

Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerinden 63 yaşındaki R.İ.'nin atık biriktirdiği evinden yükselen pis koku, mahalle halkını ayağa kaldırdı. Durumu belediyeye bildiren vatandaşlar, acil yardım istedi. Kokunun yayıldığı eve gelen zabıta ekipleri, çöp ev manzarasıyla karşılaşınca hayrete düştü. 2 yıldır sokaklarda çöp toplayarak hayatta kalma mücadelesi veren R.İ.'nin evindeki evsel, atık giysi ve ambalaj atıkları alınarak kamyonlara yüklendi.

Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla gerçekleşen temizlik operasyonunda evden 10 kamyon çöp çıktı. Ambalaj atıkları ve çöpten arındırılan ev, temizlik ekipleri tarafından fare, haşere ve diğer zararlılara karşı ilaçlandı.

Evinde ve bahçesinde çöp biriktiren R.İ.’den şikayetçi olan komşular, kış aylarında bile pis kokudan ve gürültüden evlerinde oturamadıklarından yakındı. Ev sahibi olduğu için kendisine bir şey yapamadıklarını, ama kokunun dayanılmaz hal aldığını ifade eden mahalle sakinleri, belediye ekiplerine teşekkür etti.

SANDALLI HİÇ KİMSEYE TAVİZ YOK

Halk sağlığının öncelikleri arasında bulunduğunu vurgulayan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, kent merkezinde atık biriktirmenin kabul edilemez olduğunu, bu konuda herhangi bir şekilde taviz vermelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Sandallı, “Özellikle evsel atıklar çok kısa sürede çevre ve insan sağlığını tehdit eder hale geldiği ülkemizde bu işi alışkanlık haline getiren vatandaşlarımızın bu atıkların mesken gibi yaşam alanlarında biriktirilmesi, o meskende yaşayanları ve çevresindeki insanları olumsuz etkiliyor. Biz İlkadım Belediyesi olarak atık yönetim planımız çerçevesinde kentimizin her noktasını temiz, çevre ve insan sağlığına uygun bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu tür çöp evlere de bu çerçevede gerekli müdahaleleri zaman kaybetmeksizin gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar