Evde bakım hizmeti alan yaşlılar bayrama hazır

Bursa'da, yatağa bağımlı hastalar, kişisel bakım ve saç sakal tıraşları ile bayramı karşılamaya hazır hale getirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Merkezi, bu yılın ilk 6 ayında bin 339 hastaya evinde 25 bin 230 kalem...

Google Haberlere Abone ol
Evde bakım hizmeti alan yaşlılar bayrama hazır

Bursa'da, yatağa bağımlı hastalar, kişisel bakım ve saç sakal tıraşları ile bayramı karşılamaya hazır hale getirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Merkezi, bu yılın ilk 6 ayında bin 339 hastaya evinde 25 bin 230 kalem sağlık hizmeti verdi. Çoğu yatağa bağımlı olan hastaların bayram tıraşları, saç ve kişisel bakımları da merkez görevlileri tarafından yapıldı.

Sosyal ve ekonomik yoksunluk, yoksulluk içinde bulunan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hastalara; teşhis, tedavi, bakım, eğitim ve yönlendirme hizmetlerini veren merkez görevlileri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bu kez hastaların kapısını muayene için değil bayram hazırlıkları için çaldı. Bu yılın ilk 6 ayında bin 339 hastaya evinde 25 bin 230 kalem sağlık hizmeti verilirken, çoğu yatağa bağımlı olan hastaların bayram tıraşları, saç ve kişisel bakımları da merkez görevlileri tarafından yapıldı.

FELÇLİ HASTANIN TIRAŞINI YAPTILAR

Merkez bünyesinde görevli bakım destek ve refakat personelinin ilk durağı Nilüfer ilçesinde yaşayan ve 1994 yılında emekli olduktan sonra geçirdiği felç sonucu yatağa bağımlı hale gelen 64 yaşındaki Mehmet Ali Bülbül’ün evi oldu. İki kez sol tarafına ve bir kez de sağ tarafına felç inen ve yatağa bağımlı olduğu için 130 kilo ağırlığa ulaşan Bülbül’ü yatağından kaldırıp, tekerlekli sandalyeye oturtan merkez görevlisi, önce sakal tıraşı yaptı. Daha sonra banyosu da merkez görevlisi tarafından yaptırılan Mehmet Ali Bülbül, bayramda misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirdi. Kocası hastalandıktan sonra tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten 60 yaşındaki Saadet Bülbül, "Ben de kalp hastasıyım. Kalp piliyle yaşıyorum. Artık ona yetmemeye başladık. Ağır olduğu için kaldırıp, oturtamaz oldum. Sonra 2 yıl kadar önce Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetini duyup, başvurdum. Allah hepsinden bir kere değil, bin kere razı olsun. Sanki kendi evlatlarımız gibi oldular. 2 ayda bir doktorumuz geliyor, belirli aralıklarla fizyoterapistlerimiz geliyor. Kişisel bakımlar için her hafta geliyorlar. Üzerimden büyük bir yük alan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum." dedi.

Yine Nilüfer ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki yatağa bağımlı Saime Hikmet Ayhan’ın bayram öncesi kişisel bakımları da merkezin bayan görevlileri tarafından yapıldı. Merkez görevlisi tarafından tırnakları kesilen, banyosu yaptırılıp saçları taranan Ayhan da artık bayramda misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirildi. Ayhan’ın kızı Şule Akduman da 2,5 yıldır evde bakım hizmeti aldıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar