Evde aç ve yalnız bırakılan çocuk, donmaktan son anda kurtarıldı

Gaziosmanpaşa’da ailesi tarafından evde yalnız bırakıldığı belirtilen 5 yaşındaki Furkan İsmed İ.

Google Haberlere Abone ol
Evde aç ve yalnız bırakılan çocuk, donmaktan son anda kurtarıldı

Gaziosmanpaşa’da ailesi tarafından evde yalnız bırakıldığı belirtilen 5 yaşındaki Furkan İsmed İ. ile evde bulunan akli dengesi bozuk olan Remziye Irmak A. (30), ısıtması olmayan evde saatlerce aç kalarak donma tehlikesi geçirdi. Soğuk evde açlığa ve soğuğa dayanamayan minik Furkan, evin penceresine çıkarak saatlerce ağladı. Küçük çocuk ve genç kadın, küçük çocuğun pencerede ağlama sesini fark eden sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay Yenimahalle’de geçtiğimiz Salı günü 21.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre derme çatma bir evde yaşayan baba Ali İ., 5 yaşındaki oğlu Furkan İsmed İ.’yi ve evde bulunan akli dengesi bozuk Remziye Irmak A.’yı evde yalnız bırakarak kapıyı kilitleyip gitti. Isıtma sisteminin olmadığı öğrenilen evde saatlerce aç kalan küçük Furkan ve genç kadın, donma tehlikesi geçirdi. Açlığa ve soğuğa dayanamayan küçük çocuk, karanlığın bastırmasıyla korkarak evin camına çıktı. Çaresizce babasının ismini söyleyerek ağlayan küçük çocuğu fark eden sokak sakinleri, kapıyı açmakta çaresiz kaldı. Aç olan çocuğa yemek getiren mahalleli durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Küçükköy Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı polis ekipleri, ağlayan küçük çocukla bir süre sohbet ederek oyalamaya çalıştı. Çevrede küçük çocuğun ailesine ulaşamayan polis ekipleri olay yerine çağırdıkları itfaiye ekipleri ve çilingir yardımıyla kapıyı açarak eve girdi. Donmak üzere olan çocuk ve soğuktan yatağında uyuduğu öğrenilen genç kadın, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavilerinin ardından Küçük Furkan’ın çocuk esirgeme kurumuna, genç kadının ise Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

OLAYDAN 1 GÜN SONRA EVE GELEN BABA ÇOCUKLARI KAYBOLDUĞU İDDİASIYLA KARAKOLA GİTTİ

Öte yandan baba Ali İ., olaydan bir gün sonra eve geldiği belirtildi. Evde çocuğunu ve genç kadının olmadığını fark eden Ali İ., apar topar karakola gitti. Çocuklarının kaybolduğunu ihbar eden baba Ali İ., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ali İ., karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. CİHAN

Yorumlar