Evci: Hakikat bütün zamanların gerçeğidir

Yazar Necmettin Evci, hakikatin farklı tarafları olması gerektiğini söyleyerek, “Bir hakikat bütün zamanların gerçekliği demektir.

Google Haberlere Abone ol
Evci: Hakikat bütün zamanların gerçeğidir

Yazar Necmettin Evci, hakikatin farklı tarafları olması gerektiğini söyleyerek, “Bir hakikat bütün zamanların gerçekliği demektir.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Kulübü’nün düzenlediği “Ortadoğu-Arap Dünyası Ekseninde Medeniyet ve Kimlik Bunalımı” konferansı, AÜ Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, medeniyet kelimesi hakkında bilgi verdi. Medeniyet kavramının, Tanzimat aydınları tarafından kullanılarak günümüze kadar geldiğini hatırlatan Düzgün, “Medeniyet kavramının karşılığı olarak konulan kelime uygarlıktır. Medeniyet ile birlikte kullanılan diğer bir kavram da kültürdür ve kültür millidir.” dedi.

Hakikatin çeşitliliğini kaybettiğini ifade eden Yazar Necmettin Evci'de , “Bir gerçek her zaman ve her yerde doğrulanabilir bir değişmezliğe sahip olursa, işte o zaman hakikat olma vasfına sahip olmuş demektir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar