Ev hanımları sertifikalı ‘hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı’ oldu

Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Zirve Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘SODES ile Hastam ve Yaşlım Emin Ellerde’ ve ‘SODES ile Çocuğum Emin Ellerde’ projeleri ilk mezunlarını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ev hanımları sertifikalı ‘hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı’ oldu

Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Zirve Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘SODES ile Hastam ve Yaşlım Emin Ellerde’ ve ‘SODES ile Çocuğum Emin Ellerde’ projeleri ilk mezunlarını verdi. Her iki projede yer alan 150 kursiyerden 100 kişinin eğitimlerinin tamamlandığı ve bunlardan 20’sinin kurumlar ve özel bakım merkezlerinde çalışmaya başladıkları bildirildi.

Proje eğitmeni, Zirve Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, proje kapsamında eğitim gören ev hanımlarının donanımlı ve sertifikalı birer hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı olduklarını belirtti. 150 kursiyerin eğitim gördüğü her iki proje ile hem ev hanımlarını bilinçlendirmek ve hem de istihdama katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Ulutaşdemir, “Teorik ve pratik eğitimler Zirve Üniversitesi'nde proje için özel hazırlanan hasta yaşlı ve çocuk ünitesini de içeren bir amfide verildi. Teorik olarak verilen eğitimin ardından maketler üzerinde demonstrasyon yöntemi ile kursiyerlere tek tek pratik yaptırıldı” dedi.

‘SODES ile Hastam ve Yaşlım Emin Ellerde’ isimli projenin uygulama stajlarının Özel Kemal Bayındır Hastanesi’nde, ‘SODES ile Çocuğum Emin Ellerde’ isimli projenin uygulama stajlarının ise Gaziantep Sevgi Evleri’nde yapıldığını vurgulayan Ulutaşdemir, ”Ev hanımlarına akademik bilgiler vererek onlara uygulama olanakları sunduk. Bu sayede ev hanımlarını istihdama kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İki projede yer alan 150 kursiyerimizden 100 kişi eğitimlerini tamamladı. Bunlardan 20’si bazı kamu kurumları ve özel bakım merkezlerine yerleştirilerek çalışmaya başladılar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar