Ev hanımları Osmanlı çileğinden yaptıkları pastalarla yarıştı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde her yıl düzenlenen Osmanlı Çileği yarışmaları, çilekli pasta yarışması ile başladı. Yarışmaya katılan pastaların dereceleri 18 Mayıs Pazar günü açıklanacak. Ereğli'de her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Ev hanımları Osmanlı çileğinden yaptıkları pastalarla yarıştı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde her yıl düzenlenen Osmanlı Çileği yarışmaları, çilekli pasta yarışması ile başladı. Yarışmaya katılan pastaların dereceleri 18 Mayıs Pazar günü açıklanacak.

Ereğli'de her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen Osmanlı Çileği yarışmaları, bugün gerçekleştirilen pasta yarışması ile başladı. Osmanlı Çileğini Koruma ve Yaygınlaştırma Derneği tarafından dernek binasında gerçekleştirilen yarışmaya 9 yarışmacı katıldı. Yarışma öncesinde katılımcılara hitaben konuşan Dernek Başkanı Mehmet Özhan, yarışmada birincinin, ikincinin önemli olmadığını kendisi için bütün yarışmacıların birinci olduğunu söyledi.

Ereğli’de çilekle ilgili büyük katkılar verdiklerini ifade eden Özhan, “Hepimizin bildiği gibi her yıl dernek olarak üç kategoride yarışmalar düzenliyoruz. Burada amacımız Osmanlı çileğini yaygınlaştırmak, Türkiyemize, dünyamıza tanıtmak ve mümkün olduğu yerlere de ulaştırmak. Bizim çileğimiz gerçekten kıymetli. Aranır bir meyve. Fakat ne yazık ki üretimde biraz zorlanıyoruz. Tabi bunun da birçok koşulları var. İnşallah bu dönem bu konunun üzerinde duracağız. Elimizden gelen neyse onu yapmak için uğraşacağız ve sizlere de destekçi olacağız. Şu andaki bu çilekli pasta yarışması, sadece burada, bu salonda değil, Ereğlimizde ve Türkiyemizde duyuruluyor. Bunun için sizlere özellikle teşekkür ediyoruz. Çilek, Ereğli’de sizin ellerinizde var olacak. Onun için sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Şimdiden bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yarışmaya geçildi. Yarışmacılar pastalarını, Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen gıda mühendisleri ve üyeleri Hatice Derya Aksu, Zeki Gök, Dilek Bektaş, Tülin Bayram'dan oluşan jüri üyelerine tattırırken, jüri üyeleri pastaları kokusu, tadı, şeker ve yağ oranı kullanılan malzemenin doğallığı açısından değerlendirdi.

Yarışmada Çağla Doğan, Binnur Doğan, Damla Pınar Sir, Hatice Külcü, Fatma Özkan, Meltem Özer, Seray Avşar, Gaye Keskin, Mahmur Soydan yer aldı. Yarışma sonuçlarının 18 Mayıs Pazar günü açıklanacağı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar