Ev hanımları ambalaj atıklarını ekonomiye kazandırdı

Zafer Kalkınma Ajansı(ZEKA) tarafından desteklenen ‘Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor’ projesi kapsamında oluşturulan geri dönüşüm sergisi beğeniye sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Ev hanımları ambalaj atıklarını ekonomiye kazandırdı

Zafer Kalkınma Ajansı(ZEKA) tarafından desteklenen ‘Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor’ projesi kapsamında oluşturulan geri dönüşüm sergisi beğeniye sunuldu. Tarihi Taş Medrese'deki sergide kursiyer bayanlar, değerlendirdikleri ambalaj atıklarını sergide buluşturdu.

    Çevreye saygı bilinciyle, doğal kaynak tüketimini en aza indirgeyerek, atık malzemeleri yeniden kullanıma kazandıran bayanlar, oluşturdukları birbirinden farklı ürünlerle büyük taktir kazandı. Ambalaj atıkları geri kazanımı konusuna farklı bir bakış açısı kazandıran kursiyer hanımlar, Afyonkarahisar halkına geri kazanımın önemi duyurdu.


    Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak, çevrenin korunması hususunda bertaraf tesislerinde geri kazanım ambalaj atıklarının toplanması, tıbbi atıkların sterilizasyonu ve metan gazından elektrik üretim tesisi sayesinde Afyonkarahisar'a çok önemli katma değer sağladıklarını söyledi. Proje sayesinde bayanların el becerilerini geliştirerek atölye de çok güzel ürünlerin yapmalarının sağlandığın belirten Durak, bu tür sosyal projelerin uygulanmasının ilde yaşayan bireylerin ortak ürünler üretmesine vesile olduğunu anlattı. Durak, “Proje sayesinde bayanlarımız ve öğrencilerimizin geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gördüler. Projemize destek olan başta Birlik Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere Zafer Kalkınma Ajansı'na, proje ortaklarımıza ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ederiz." dedi.

    "ÇÖP DİYE ATTIKLARIMIZ GERÇEKTE ÇOK DEĞERLİYMİŞ"

    Projenin önemine dikkat çeken kursiyerlerden Ayşe Demirel de bu projede etkili iletişim yöntemleri, ev ekonomisi ve çevre konusunda birçok eğitimler alarak sosyal yaşantılarına büyük katkılar sağlandığına dikkat çekti. Geri dönüşüm atölyesi açılmadan önce İstanbul ve Bursa gibi illerdeki atölyeleri ve illerin tarihi mekanlarını görme imkanına sahip olduklarını dile getiren Demirel, daha önceden çöp diye attıklarının gerçekte ne kadar değerli olduğunu gördüklerini dile getirdi.

    Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz da sosyal kalkınmayı hedefleyen projenin çevre bilincini geliştirmede öncü rol üstlendiğini belirtti. Oğuz, halka yönelik bu tür projelerin hazırlanmasının önemli olduğunu, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı.

    Vali Yardımcısı Muhiddin Varol ise projenin çevre bilincinin artması konusunda büyük önem taşıdığını kaydetti. Varol, projenin hayata geçmesinde emeği geçenleri tebrik etti. CİHAN

Yorumlar